Gebakken coquiles met kokoscurry

Coquilles met kokoscurry en broccoli

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de coquilles zeer goed droog en haal er de sluitspier af. Snijd de dikkere coquilles eventueel doormidden.
  2. Snijd ongeveer 20 mooie roosjes van de broccoli. Snijd de rest van de broccoli grof en kook volledig gaar in gezouten water.
  3. Giet af, maar vang het kookvocht wel op.
  4. Draai de gare broccoli in de blender met een scheutje olijfolie en een klein beetje kookvocht tot een gladde puree. Kruid, indien nodig, met versgemalen peper en een snufje fleur de sel.
  5. Verwarm de kokosmelk en laat reduceren tot ongeveer de helft over is. Voeg de currypasta er aan toe en laat nog even pruttelen. Controleer of het op smaak is en monteer met behulp van een staafmixer net voor het serveren tot een luchtige saus.
  6. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en rooster de coquilles op hoog vuur kort aan beide kanten tot ze mooi gekleurd zijn. Neem uit de pan en kruid met een snufje fleur de sel en versgemalen peper.
  7. Rooster de roosjes broccoli kort op hoog vuur in de pan waarin zojuist de coquilles zijn gebakken.
  8. Maak een spiegel van de broccolipuree op het bord en verdeel er de coquilles en de broccoliroosjes overheen.
  9. Schenk er de kokoscurry langs en over en garneer eventueel met de cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 coquilles (vlees)
  • ½ broccoli
  • ½ el rode currypasta
  • 3 dl kokosmelk
  • Versgemalen peper
  • Scheutje olijfolie
  • Fleur de sel

Optioneel

  • Shiso purper

Publicatie datum: 24 februari 2025