Pornstar martini mergpijpje

Mergpijpje met de smaken van de pornstar martini  

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de hotelcake in de lengte in 3 plakken van ongeveer 15 mm dik. Besprenkel lichtjes met de kant-en-klare cocktail.
  2. Klop de zachte roomboter in de planeetmenger wit en luchtig met een scheutje van de kant-en-klare cocktail.
  3. Snijd ondertussen de passievruchten doormidden, lepel er het vruchtvlees uit en wrijf door een zeef. Hierdoor blijven de pitjes achter.
  4. Voeg samen met de kookroom toe aan de kloppende boter en blijf kloppen tot een luchtige crème is ontstaan.
  5. Smeer 1 plak cake rijkelijk in met de limecurd en 1 plak rijkelijk met de botercrème. Leg op elkaar en leg er de derde plak op. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Bestrooi de werkbank lichtjes met poedersuiker. Leg er de marsepein op en rol zo dun mogelijk uit tot een vierkante plak.
  7. Snijd 4-8 rechthoekige staafjes van de gevulde cake. Snijd de marsepein net iets groter dan de gevulde cake en rol zo strak mogelijk in de marsepein.
  8. Haal de beide uiteinden door de gesmolten chocolade. Laat iets uitlekken en laat verder uitharden op vetvrij papier.
  9. Serveer de mergpijp met een pornstar martini.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ½ hotelcake
  • 2 flinke el limecurd
  • Scheutje Weekend Pornstar martini
  • 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 50 g kookroom
  • 3 passievruchten
  • 1 pakje roze marsepein
  • 75 g gesmolten pure chocolade
  • Poedersuiker

Publicatie datum: 24 februari 2025