Potato flight met camembert

Aardappeltaartje met camembert en gewelde druifjes

Gang
Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
25 minuten
Oventijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155 °C.
  2. Smeer een kleine cakevorm of een kleine rechthoekige bakvorm aan de binnenkant in met een beetje gesmolten geitenboter.
  3. Schil de aardappels en schaaf ze flinterdun op een mandoline. Spoel ze absoluut niet af.
  4. Maak een laagje van de aardappel in de vorm, smeer lichtjes in met de gesmolten boter en kruid met een beetje peper en een snufje zout en maak weer een nieuw laagje. Ga op deze manier door tot alle aardappel is gebruikt.
  5. Leg er een velletje bakpapier op en druk gelijkmatig aan. Leg er iets zwaars op dat vuurvast is en plaats in de oven. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een scherp mesje of de aardappel gaar is.
  6. Laat afkoelen tot het lauwwarm is. Haal uit de vorm en snijd er strakke blokjes van.
  7. Snijd de druiven doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil met behulp van een parisienneboor.
  8. Verwarm de suiker met een klein scheutje rode wijn in een steelpan en laat inkoken tot het stroperig begin te worden. Voeg er de uitgelepelde druifjes aan toe en neem direct van het vuur.
  9. Snijd puntjes van de camembert en leg op de aardappeltaartjes. Plaats ongeveer 5 minuten terug in de oven of brand het lichtjes af met een crème-brûléebrandertje.
  10. Dresseer er de gewelde druifjes op en lepel er nog een beetje van de stroop overheen. Garneer eventueel met enkele bloemblaadjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappels
  • 50 g gesmolten geitenboter
  • 6 rode druiven
  • 2 tl kristalsuiker
  • Scheutje rode wijn
  • 200 g camembert
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 24 februari 2025