Potato flight met fazantenpaté

Aardappeltaartje met fazantenpaté en appel

Gang
Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
25 minuten
Oventijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 155 °C.
  2. Smeer een kleine cakevorm of een kleine rechthoekige bakvorm aan de binnenkant in met een beetje gesmolten geitenboter.
  3. Schil de aardappels en schaaf ze flinterdun op een mandoline. Spoel ze absoluut niet af.
  4. Maak een laagje van de aardappels in de vorm, smeer lichtjes in met de gesmolten boter en kruid met een beetje peper en een snufje zout en maak weer een nieuw laagje. Ga op deze manier door tot alle aardappel is gebruikt.
  5. Leg er een velletje bakpapier op en druk gelijkmatig aan. Leg er iets zwaars op dat vuurvast is en plaats in de oven. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een scherp mesje of de aardappel gaar is.
  6. Laat afkoelen tot het lauwwarm is. Haal uit de vorm en snijd er strakke blokjes van.
  7. Lepel bolletjes uit de appel met een parisienneboor en smoor enkele minuten in een bakpan. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Neem uit de pan en houd apart.
  8. Snijd de paté schuin doormidden en zet rechtop op de aardappeltaartjes. Dresseer er de appelbolletjes bij. Garneer eventueel met een plukje bietenkiemen.

Tip

Je kunt de aardappeltaartjes zowel lauwwarm als koud serveren.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappels
  • 50 g gesmolten geitenboter
  • 1 elstarappel
  • 1 tl kristalsuiker
  • Scheutje citroensap
  • 4 plakjes eendenleverpaté reecarpaccio
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Bietenkiemen

Publicatie datum: 24 februari 2025