Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smeer een kleine cakevorm of een kleine rechthoekige bakvorm aan de binnenkant in met een beetje gesmolten geitenboter.
Schil de aardappels en schaaf ze flinterdun op een mandoline. Spoel ze absoluut niet af.
Maak een laagje van de aardappels in de vorm, smeer lichtjes in met de gesmolten boter en kruid met een beetje peper en een snufje zout en maak weer een nieuw laagje. Ga op deze manier door tot alle aardappel is gebruikt.
Leg er een velletje bakpapier op en druk gelijkmatig aan. Leg er iets zwaars op dat vuurvast is en plaats in de oven. Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een scherp mesje of de aardappel gaar is.
Laat afkoelen tot het lauwwarm is. Haal uit de vorm en snijd er strakke blokjes van.
Lepel bolletjes uit de appel met een parisienneboor en smoor enkele minuten in een bakpan. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Neem uit de pan en houd apart.
Snijd de paté schuin doormidden en zet rechtop op de aardappeltaartjes. Dresseer er de appelbolletjes bij. Garneer eventueel met een plukje bietenkiemen.
Tip
Je kunt de aardappeltaartjes zowel lauwwarm als koud serveren.