Springroll met bietjes en avocado

Zachte loempia met bietjes en avocado

Gang
Hapje Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer 10 centimeter en snijd vervolgens in staafjes. Gebruik de zachte binnenkant van de komkommer niet.
  2. Schil de winterwortel en snijd in stukken ter grootte van de komkommer en snijd vervolgens in fijne julienne.
  3. Trek de draden van de peultjes en snijd in fijne julienne.
  4. Maak de groenten afzonderlijk lichtjes aan met een beetje vissaus, limoensap en -rasp.
  5. Pluk de blaadjes munt en koriander.
  6. Schaaf de gele en de chioggia biet in plakjes en steek mooi rond uit.
  7. Maak de avocado schoon en snijd in uiterst dunne plakken.
  8. Week de rijstvellen in koud water tot ze zacht zijn geworden.
  9. Leg naast elkaar op het aanrecht.
  10. Leg de plakjes gele en chioggia biet dakpansgewijs op elkaar in het midden van het geweekte rijstvel.
  11. Leg er heel strak de plakjes avocado op.
  12. Verdeel er de groente, muntblaadjes en koriander over. Bestrooi met de gehakte pinda’s.
  13. Vouw de beide zijkanten van het rijstvel over de groenten en rol strak op.
  14. Leg de springrolls met de vouw naar beneden op een schaal en serveer er de sesamsaus en de chili-olie als dipsaus bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 rijstvellen
  • ½ komkommer
  • ½ winterwortel
  • 125 g peultjes
  • 2 takjes verse munt
  • 4 takjes verse koriander
  • Scheutje vissaus
  • 1 limoen
  • 1 el gehakte pinda’s
  • ½ gele biet
  • ½ chioggia biet
  • 1 avocado
  • 1 dl sesamsaus
  • 2 el crunchy chili-olie

Publicatie datum: 24 januari 2025