Klassieke steak tartare

Steak tartare van rundvlees met de beroemde garnituren

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd naar eigen inzicht plakjes of balkjes van het brood. Leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid lichtjes met versgemalen peper en fleur de sel en bak goudbruin in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd de peterselie ragfijn, maar houd enkele blaadjes achter ter garnering.
  3. Maak de sjalot schoon en snipper ragfijn.
  4. Meng de steak tartare met de sjalot en de peterselie en breng lichtjes op smaak met fleur de sel, versgemalen peper, tabasco en worchestershiresaus.
  5. Dresseer de steak tartare met behulp van een ring op het bord en maak er een klein kuiltje in.
  6. Scheid de eieren en leg de eidooier voorzichtig in het kuiltje.
  7. Snijd de cornichons in reepjes en dresseer met de kappertjes op de steak tartare.
  8. Schep de mosterd in een spuitzakje en spuit dotjes op de tartare. Garneer met de achtergehouden peterselie.
  9. Serveer er apart de toast bij. Serveer er apart ook nog de worchestershiresaus en tabasco bij. Leg je gasten uit dat ze zelf het vlees kunnen mengen met de smaakmakers en dan kunnen genieten met de toast.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ briochebrood
  • 1/6 bosje peterselie
  • 1 sjalot
  • 400 g steak tartare
  • 4 eieren
  • 12 uitgelekte cornichons
  • 4 el gladde mosterd
  • 4 tl uitgelekte kappertjes
  • Tabasco
  • Worchestershiresaus
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel
  • Scheutje olijfolie

Publicatie datum: 24 februari 2025