Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kneus voor de carrotcake het chiazaad in een vijzel en meng in een kom met het water.
Meng in een andere kom de rijstmeel met het tapiocameel en de geraspte kokos. Voeg er de speculaaskruiden aan toe.
Rasp de bospeen op een blokrasp en meng met de vanillesiroop, de kokosmelk en de gesmolten kokosolie. Meng goed door en meng er dan het chiazaad doorheen. Voeg het mengsel van rijstmeel toe tot een mooi beslag is ontstaan.
Schep de massa in een cakevorm en bak in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een naald of de cake gaar is. Deze komt er dan schoon uit.
Schil de rest van de bospeen en snijd 3 bospeentjes in de lengte in vieren. Leg in een platte pan en zet net onder met een beetje vanillesiroop. Laat zachtjes konfijten tot de bospeen gaar is.
Schil 2 bospeentjes in linten.
Verwarm een laagje zonnebloemolie in een steelpan tot 150 °C. Frituur er de linten bospeen krokant in. Bestrooi lichtjes met poedersuiker en laat afkoelen.
Draai de rest van de bospeen door de sapcentrifuge. Breng het sap op smaak met een beetje vanillesiroop en giet in een lage bak. Plaats 4 uur in de vriezer en schaaf ieder uur door met een vork tot een granité is ontstaan.
Snijd blokjes van de carrotcake en lepel er een beetje van het konfijtvocht overheen.
Dresseer de carrotcake op het bord en spuit er dotjes van de vegan zure room op.
Dresseer er de gekonfijte bospeentjes en chips tussen.
Lepel er de granité bij en garneer eventueel met topjes atsina cress. Optioneel kun je er nog druppels coulis van tropisch fruit bij spuiten.