Carpaccio met truffelmayonaise

Carpaccio van ossenhaas of dunne lende, afgewerkt met truffelmayonaise, rucola, geroosterde hazelnoten, parmezaanse kaas en vene cress.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10
Type keuken
Italiaans
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over de borden.
  2. Meng de mayonaise met de truffeltapenade en de hazelnootolie en doe het mengsel in een spuitflesje.
  3. Spuit de truffelmayonaise op de carpaccio.
  4. Verdeel de rucola samen met de geroosterde hazelnoten en garneer met de zuring.

Tip

Zorg dat het vlees ijskoud is voordat je snijdt. Dit maakt het gemakkelijker om zeer dunne plakjes te snijden, wat essentieel is voor een goede carpaccio.

Opmaaktip

Leg de dunne plakjes carpaccio gelijkmatig op een groot, plat bord. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar licht overlappen voor een mooie presentatie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 900 g rauwe ossenhaas of dunne lende
  • 30 g truffeltapenade
  • 5 g hazelnootolie
  • 200 g Hellmann's Real Mayonaise
  • 100 g rucola
  • 75 g geroosterde hazelnoten
  • 150 g parmezaanse kaas
  • 1 bakje vene cress

Publicatie datum: 31 maart 2025

Gerelateerde recepten

Hellmann's - De smaak van kwaliteit

Breng je gerechten tot leven met de producten van Hellmann's. Probeer het vandaag nog!