Aardbeien barbecuesaus met spareribs

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg op een, met bakpapier beklede, bakplaat en besprenkel met olijfolie, versgemalen peper en zout.
  3. Plaats in de oven en laat ongeveer 10-15 minuten roosteren. De randjes van de aardbeien dienen dan te zijn ‘uitgedroogd’ en het begint licht te karamelliseren.
  4. Verwarm ondertussen in een steelpan de ketchup met de honing, de aceto, de knoflook, de cayennepeper en de sojasaus. Laat lichtjes indampen.
  5. Voeg de geroosterde aardbeien met de siroop die vrij is gekomen toe aan de saus en warm nog even goed door.
  6. Optioneel kun je de saus pureren. Dat geeft een diepere aardbeiensmaak, maar dan ben je vanzelfsprekend wel de stukjes aardbeien kwijt.
  7. Laat volledig afkoelen. Serveer de aardbeien-barbecuesaus als koude saus bij bijvoorbeeld spareribs.

Serveersuggestie

Deze saus is lekker bij spareribs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 200 g tomatenketchup
  • 2 flinke el honing
  • 30 ml aceto balsamico
  • 3 flinke el sojasaus
  • 2 tenen geperste knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • Mespuntje cayennepeper
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.