Bavette fajita's met chimichurri

Op de barbecue geroosterde bavette, geserveerd als fajita’s    

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de kamado voor om direct en indirect te kunnen grillen, waarbij de indirecte zone ongeveer 125 °C is.
  2. Dep de bavette goed droog en wrijf rondom in met de rub. Laat even intrekken.
  3. Besprenkel de puntpaprika lichtjes met olijfolie, peper en zout en rooster ze ongeveer 8 minuten rondom boven de directe zone. Leg vervolgens op de indirecte zone en laat zachtjes verder garen tot ze zacht beginnen te worden. Neem van de barbecue en haal er voorzichtig het velletje af. Verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
  4. Snijd de onderkant van de groene asperges en snijd in reepjes. Maak lichtjes aan met olijfolie, peper en zout. Rooster kort op de directe zone en laat nog enkele minuten doortrekken op de indirecte zone.
  5. Maak de bosui schoon, snijd in reepjes en rooster kort op de directe zone. Kruid na met een snufje zout.
  6. Rooster de bavette aan beide kanten stevig op de directe zone van de kamado. Leg op de indirecte zone en laat 3 minuten doortrekken. Heb je een dikker stuk bavette, steek er dan een kernthermometer in en laat doortrekken tot de kerntemperatuur 50 °C bedraagt. Neem van de barbecue en snijd in dunne reepjes.
  7. Rooster de tortilla’s kort om en om boven de directe zone tot ze licht gekleurd en zacht zijn geworden.
  8. Verdeel de groenten en plakjes bavette over de warme tortilla’s en verdeel er de chimichurri overheen. Bestrooi met de gesneden jalapeño en serveer er de partjes limoen apart bij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 1 el barbecuerub hot jalapeño
  • 1 bos groene asperges
  • ½ bos bosui
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 8 maistortilla’s
  • 1 limoen
  • ½ jalapeñopeper
  • 4 el chimichurri
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.