Ceviche van zalmforel

Ceviche van Fjord zalmforel met yuzu, granny smith en krokante rijstvellen.

Gang
Voorgerecht Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Breek het rijstvel in kleine stukken. Frituur ze kort in olie van 170 °C tot de stukjes uitzetten als kroepoek. Laat uitlekken en bestrooi met chiliflakes.
  2. Hak de rode peper fijn en meng met het yuzu-sap en de olijfolie.
  3. Snijd de granny smith appel en rode ui in fijne brunoise. Hak de koriander grof. Meng appel, ui en koriander door het yuzu-mengsel.
  4. Snijd de zalmforel in dunne plakjes. Verdeel over bordjes en bestrooi met een beetje zout. Lepel de dressing over de vis en garneer met het krokante rijstvel.

Dranksuggestie

Dit hapje is lekker bij Smoke and Spices mocktail.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 rijstvel
  • Frituurolie
  • ½ tl chiliflakes
  • 1 rode peper
  • 50 ml yuzu-sap
  • 50 ml olijfolie
  • 1 granny smith appel
  • 50 g rode ui
  • 10 g verse koriander
  • 500 g fjord zalmforel

Publicatie datum: 07 april 2025