Knapperig Indiaas streetfood met geroosterde kokos en specerijen. Licht, smaakvol en perfect als streetfood-snack of verfijnde amuse in je restaurant.
Knapperig Indiaas streetfood met geroosterde kokos en specerijen. Licht, smaakvol en perfect als streetfood-snack of verfijnde amuse in je restaurant.
Variatietip
Gebruik 250 gram gepofte rijst in plaats van verkruimelde rijstwafels. Kook hiervoor basmatirijst eerst gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitstomen. Spreid uit op bakplaten en droog 3 uur in een oven van 100 °C tot alle korrels goed droog zijn. Frituur de rijst kort. De rijst poft binnen enkele seconden. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bewaar afgesloten.
Opmaaktip
Serveer de churumuri in puntzakken of in papieren bakjes.
Goed om te weten
Dit gerecht valt en staat bij de verse bereiding. Je kunt het gerecht niet bewaren omdat de gepofte rijst dan vochtig en taai wordt.
Publicatie datum: 03 april 2025