Churumuri

Knapperig Indiaas streetfood met geroosterde kokos en specerijen. Licht, smaakvol en perfect als streetfood-snack of verfijnde amuse in je restaurant.

Gang
Hapje Lunchgerecht Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rooster de kokos in een droge koekenpan tot het lichtbruin is. Laat afkoelen.
  2. Verkruimel de rijstwafels en zeef het fijne kruim eruit zodat je grove stukjes overhoudt.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten om overtollig vocht te voorkomen en snij de tomaat vervolgens in kleine blokjes. Snipper de uien en rasp de wortel fijn. Verwijder de zaden uit de chilipepers en hak ze in dunne reepjes. Hak de koriander fijn.
  4. Rooster het komijnzaad in een droge pan tot het geurig is. Vijzel het fijn en meng de garam masala en het azijnpoeder erdoor.
  5. Meng vlak voor het serveren de rijstwafelkruimels met de overige ingredienten. Serveer de churumuri in puntzakken.

Variatietip

Gebruik 250 gram gepofte rijst in plaats van verkruimelde rijstwafels. Kook hiervoor basmatirijst eerst gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitstomen. Spreid uit op bakplaten en droog 3 uur in een oven van 100 °C tot alle korrels goed droog zijn. Frituur de rijst kort. De rijst poft binnen enkele seconden. Laat goed uitlekken en afkoelen. Bewaar afgesloten.  

Opmaaktip

Serveer de churumuri in puntzakken of in papieren bakjes.  

Goed om te weten

Dit gerecht valt en staat bij de verse bereiding. Je kunt het gerecht niet bewaren omdat de gepofte rijst dan vochtig en taai wordt.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g geraspte kokos
  • 250 g rijstwafels met zeezout
  • 10 trostomaten
  • 2 rode uien
  • 300 g wortel
  • 2 groene chili-pepers
  • 1 bos koriander
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el garam masala
  • 1 el tamano sushinoki azijnmix

Publicatie datum: 03 april 2025