Citroencannoli met pistache en roze peper

Krokante cannoli gevuld met frisse sabayonne, pistache-ijs en roze peper. Een verfijnd dessert met een aromatische twist.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de ingelegde citroen in kwarten en snijd het vruchtvlees van de schil, dit wordt niet gebruikt. Maak een pesto van de citroenschil, pistachenoten, honing, roze peper en olijfolie. Voeg water toe om de juiste dikte te krijgen.
  2. Trek de dragontakjes op laag vuur in de witte wijn en suiker. Laat afkoelen. Verwijder de takjes en roer de dooiers erdoor met een snufje zout. Sla het mengsel tot een luchtige sabayonne op matig vuur (of werk au bain-marie).
  3. Serveer per portie twee citroencannoli’s met een bol pistache-ijs, een flinke schep sabayonne en pistachepesto. Garneer met verse dragon en een beetje gemalen roze peper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Pistachepesto

  • 1 gekonfijte citroen
  • 100 g pistachenoten
  • 2 el honing
  • 2 tl roze peper
  • 2 el olijfolie
  • Ca. 80 ml water

Sabayonne

  • 10 g verse dragon
  • 150 ml witte wijn
  • 75 g kristalsuiker
  • 5 eidooiers

Voor het serveren

  • 20 citroencannoli’s
  • 1 liter pistache roomijs
  • Verse dragon
  • Roze peper

Publicatie datum: 03 april 2025