Geblakerde groenten met romescosaus

Op open vuur geroosterde biet, knol en prei, geserveerd met een romige amandel-paprikasaus en knapperig amandelschaafsel.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een barbecue of plancha tot matig heet (ca. 220°C).
  2. Leg de bieten en meiknollen tussen de kolen of het brandende vuur van een plancha. Rooster de prei boven het vuur op een rooster of op de bakrand van de plancha. Keer de groenten af en toe en laat ze volledig zwart blakeren. De bieten en knollen hebben ca. 25 minuten nodig. De prei is in 10-15 minuten goed.
  3. Hak de knoflook grof en snijd de peper, paprika en tomaten in stukken.
  4. Bak de amandelen een paar minuten in een flinke scheut olijfolie tot ze licht kleuren.
  5. Voeg de knoflook, peper en paprika toe en bak ze een paar minuten mee. Doe de tomaat, agavesiroop en saffraan erbij en bak 2 minuten mee. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven. Doe alles over in een blender, voeg 100 ml water toe en pureer zeer fijn. Breng op smaak met zout.
  6. Trek het binnenste, niet verbrande deel uit de preien en schil de verkoolde delen van de knollen en bietjes. Snijd in parten. Serveer de geblakerde groenten met de romescosaus. Garneer met fijngehakte bladpeterselie en geroosterd amandelschaafsel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kilo jonge bietjes
  • 1 kilo meiknollen
  • 1 kilo prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 3 vleestomaten
  • 50 g amandelen
  • Olijfolie
  • 1 el agavesiroop
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • Bladpeterselie
  • Amandelschaafsel
  • BBQ of plancha

Publicatie datum: 07 april 2025