Gefrituurde augurken met dille saus

Augurkenplakjes in een krokant jasje met een kruidige dip

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Roer voor de dipsaus de zure room los met het augurkensap, de uien- en de knoflookpoeder. Snijd de dille ragfijn, maar houd enkele topjes achter als garnering. Meng 2/3 van de gesneden dille met de zure room en kruid eventueel met zout en peper.
  2. Dep de dill chips goed droog. Klop de eieren in een diep bord los met de cayennepeper.
  3. Meng de tarwebloem met de achtergehouden dille en schep in een diep bord. Doe de panko eveneens in een diep bord.
  4. Haal ieder plakje dill chips door de bloem, klop er het teveel vanaf en haal dan door het losgeklopte ei. Paneer vervolgens rondom met de panko. Zorg dat het overal goed bedekt is.
  5. Verwarm de friteuse voor op 170 °C.
  6. Frituur de gepaneerde augurk in een aantal batches tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  7. Serveer in een schaal met de dipsaus en garneer met enkele topjes dille. 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g uitgelekte dill chips
  • 2 eieren
  • Mespuntje cayennepeper
  • 100 g tarwebloem
  • 125 g panko

Voor de dipsaus

  • 200 g zure room
  • 50 g uitlekvocht van de dill chips augurken
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/6 bos dille
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.