Geroosterde peer en venkel van de barbecue met picanha

Gang
Bijgerecht Voorgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Steek de kamado aan en bereid deze voor om direct en indirect te kunnen grillen. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur aan de indirecte zone ongeveer 130 °C bedraagt.
  2. Haal de picanha op tijd uit de koelkast en dep goed droog. Kruid de vleeskant rijkelijk met de citroenpeper. Bestrooi het vlees rondom met de fleur de sel en zout de vetkant nog wat extra. Steek een kernthermometer in het vlees en plaats op de kamado op de indirecte zone met de vetkant naar boven. Laat rustig garen tot de kerntemperatuur 46 °C is.
  3. Maak ondertussen de venkel schoon en snijd in niet te dikke parten.
  4. Snijd de peren in parten en verwijder het klokhuis. Besprenkel de venkel en de peer met een klein scheutje olijfolie en kruid met zout en peper.
  5. Doe de dille met 2/3 van de Parmezaanse kaas, de pistache en een scheut olijfolie in de foodprocessor en draai er een ‘pesto’ van. Verfris met sap en rasp van citroen en kruid eventueel met zout en peper.
  6. Rooster net voor het serveren de parten venkel en de peer boven de directe zone tot het mooi gekleurd is. Verplaats naar de indirecte zone en lepel er de citroenpeperboter overheen. Laat verder smoren tot het beetgaar is.
  7. Leg de picanha, zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt, met de vetkant naar beneden op de directe zone. Laat stevig roosteren tot het vet krokant is geworden. Draai om en rooster kort op de vleeskant. Neem van de barbecue, laat even rusten en snijd in mooie tranches.
  8. Dresseer de peer en venkel op een schaal en lepel er de pesto overheen. Rasp er een klein beetje Parmezaanse kaas overheen en leg er het vlees op. Lepel nog wat van de pesto over het vlees. Garneer eventueel met topjes dille.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Picanha van ongeveer 800 - 1000 g
  • 2 el citroenpeper
  • 2 venkels
  • 2 handperen
  • 1 citroen
  • 50 g citroenpeperboter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1/4 bos dille
  • 50 g geroosterde pistachenoten
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.