Katsusteak met kokosrijst

Krokante bavette met romige rijst en Aziatische coleslaw  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Kies voor het dikste gedeelte van de bavette of vraag de slager om het dikste gedeelte voor je af te snijden. Neem het vlees uit de koelkast en dep zeer goed droog. Smeer rondom in met miso en laat minimaal een half uurtje intrekken.
  2. Spoel ondertussen de rijst af onder de kraan tot het water helder is. Laat uitlekken.
  3. Doe de rijst met de kokosmelk in een passende pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur veel lager, leg een deksel op de pan en laat 12 minuten zachtjes verder garen. Controleer af en toe of het niet droogkookt. Neem van het vuur als de rijst gaar is en houd warm onder de deksel. Meng er net voor het serveren de bieslook doorheen.
  4. Schil voor de coleslaw de winterwortel en rasp fijn op de blokrasp. Meng met de rode- en de wittekool. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Maak de salade aan met limoensap, limoenrasp en sesamolie. Je kunt het optioneel lekker pittig maken met srirachasaus. Laat de salade nog even doortrekken in de koelkast.
  5. Strooi de tarwebloem in een diep bord, klop het ei los in een ander diep bord en strooi de panko in een derde bord.
  6. Haal de bavette door de tarwebloem en klop er het teveel aan bloem vanaf. Haal vervolgens door het ei en zorg ervoor dat het overal bedekt is. Laat iets uitlekken en druk dan in de panko. Zorg dat rondom volledig bedekt is met de panko. Wil je een lekker dik korstje, herhaal het paneren dan nogmaals.
  7. Verwarm ondertussen de friteuse tot 175 °C.
  8. Bak de gepaneerde bavette goudbruin en krokant in de hete olie. Laat goed uitlekken, laat nog enkele minuten rusten en snijd dan met een vlijmscherp mes in tranches.
  9. Dresseer de rijst in kommen en leg er de getrancheerde katsusteak op. Trek er streepjes van de tonkatsusaus overheen en bestrooi eventueel met furikake.
  10. Serveer er de coleslaw apart bij of maak een mooi hoopje naast de steak in de kom. Garneer eventueel met topjes koriander.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g bavette
  • 2 el miso
  • 2 el tarwebloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 75 g panko
  • 250 g jasmijnrijst
  • 800 ml kokosmelk
  • 6 el tonkatsusaus
  • 2 el fijngesneden bieslook

Optioneel

  • 4 tl furikake

Voor de coleslaw

  • ½ winterwortel
  • 100 g gesneden rodekool
  • 100 g gesneden wittekool
  • 4 takjes koriander
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el sesamolie

Optioneel

  • Srirachasaus

Publicatie datum: 08 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.