Kaviaar hapjes

Een fancy caprese met vegetarische tomatenkaviaar, een rivierkreeften amuse met zalmparels en een brioche met steak tartare en Osciëtra kaviaar

Gang
Hapje
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

Fancy caprese met vegetarische tomatenkaviaar

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de cherrytomaten doormidden en verdeel ze over een ovenschaal.
  3. Stamp met een vijzel de knoflook, het zeezout en de honing tot een stroperige massa.
  4. Roer er de olijfolie doorheen en verdeel over de tomaten.
  5. Rooster de tomaten gedurende 25 minuten en laat ze vervolgens lauwwarm worden.
  6. Verdeel de lauwwarme tomaten over champagnecoupes.
  7. Scheur de burrata en verdeel over de glazen. Kruid met de fleur de sel.
  8. Garneer met de tomatencrumble, de tomatenkaviaar en basilicumcress. Lepel er optioneel nog balsamicoparels overheen.

Producten uit dit recept

Rivierkreeft amuse met zalmparels

  1. Snijd de appel in kleine blokjes.
  2. Meng de rivierkreeft en de garnalen met de citroenmayonaise, de sesamolie, de sojasaus, het yuzusap en de fijngesneden appel tot een romige salade. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in een steelpannetje tot 180 °C en frituur er de kroepoek in.
  4. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer een royale theelepel van de rivierkreeftsalade op ieder stukje kroepoek.
  6. Garneer met de shiso cress, zalmparels en eetbare viooltjes.

Producten uit dit recept

Brioche met steak tartare en Osciëtra kaviaar

  1. Maak de saus door de crème fraîche en de truffelmayonaise te mengen. Giet in een spuitflesje.
  2. Snijd iedere plak briochebrood in 3 langwerpige balkjes.
  3. Verwarm roomboter in een bakpan en bak het brood aan alle kanten krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd apart.
  4. Meng de rundertartaar met de sjalot, de eidooiers, de fijngehakte augurk, de kappertjes, de worcestershiresaus en de tabasco.
  5. Verdeel de steak tartare strak over het krokante brood en spuit er toefjes van de saus op.
  6. Garneer met de bieslook en de kaviaar.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Fancy caprese met tomatenkaviaar

  • 12 tl tomatenkaviaar
  • 450 g cherrytomaten
  • 3 knoflooktenen
  • 2 tl zeezout
  • 2 el honing
  • 5 el olijfolie
  • 250 g burrata
  • 12 royale tl tomatencrumble
  • Enkele topjes basilicumcress
  • Fleur de sel
  • Optioneel: Balsamicoparels

Rivierkreeft amuse met zalmparels

  • 100 g rivierkreeftjes
  • 100 g noordzeegarnalen
  • 1 el citroenmayonaise
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el yuzusap
  • 1/2 groene appel
  • 12 st. sepia kroepoek
  • 25 cl zonnebloemolie
  • Shiso cress
  • 12 tl zalmparels
  • Eetbare viooltjes

Brioche met steak tartare en Osciëtre kaviaar

  • 500 g gesneden steak tartare
  • 2 kleine sjalotten
  • 2 eidooiers
  • 2 el fijngehakte augurk
  • 2 el fijngehakte kappertjes
  • 3 el worcestershiresaus
  • 2 tl tabasco
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el truffelmayonaise
  • 4 plakken briochebrood
  • 40 g roomboter
  • 12 tl Osciëtra kaviaar
  • 2 el fijngesneden bieslook

Publicatie datum: 08 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.