Korean ribeye met gochujang saus en gebrande kimchi

Gemarineerde ribeye met gochujangsaus, geroosterde kimchi en gemarineerde beukenzwammetjes    

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 dikke steaks van de ribeye en smeer rondom rijkelijk in met de marinade. Laat een uur marineren in de koelkast.
  2. Snijd de beukenzwammetjes los van de onderkant, zodat je losse paddenstoelen hebt. Marineer lichtjes met een scheutje rijstazijn, de sojasaus en sesamolie en kruid eventueel lichtjes met zout en peper. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
  3. Bereid de kamado voor om direct en indirect te kunnen grillen, waarbij de indirecte zone ongeveer 125 °C is.
  4. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, breng aan de kook en laat enkele minuten trekken.
  5. Rooster de ribeye aan beide kanten stevig boven de directe zone tot het vlees mooi gekleurd is. Verplaats naar de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat indirect verder garen tot een kerntemperatuur van 48 °C. Neem van de barbecue en laat even rusten.
  6. Laat kimchi goed uitlekken. Laat ondertussen een skillet goed heet worden op de directe zone en rooster er kort de kimchi in tot deze begint te kleuren. Rooster de uitgelekte beukenzwammetjes kort in de skillet waarin zojuist de kimchi is gebakken.
  7. Trancheer de ribeye en zout lichtjes na.
  8. Dresseer de geroosterde kimchi op het bord en verdeel er het vlees overheen. Lepel er de uitgelekte beukenzwammetjes overheen. Lepel er nog een beetje van de saus langs en over. Serveer de rest van de saus er apart bij. Garneer eventueel met geroosterd sesamzaad.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g ribeye
  • 3 flinke el bulgogi marinade
  • 3 blikjes kimchi
  • 1 bakje beukenzwammetjes
  • Scheutje rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • Scheutje sesamolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Geroosterd sesamzaad

Voor de saus

  • 2 tenen gesnipperde knoflook
  • 100 g pasta gochujang
  • 80 g honing
  • Scheutje rijstazijn
  • Scheutje sesamolie

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.