Korean ribs met Bresc pruim & gember glaze

Gefrituurde Korean ribs in La Trappe blond bierbeslag met Bresc pruim & gember glaze.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
10
Type keuken
Aziatisch Amerikaans
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de spareribs los van elkaar in losse ribben.
  2. Dep de ribben droog met keukenpapier, zodat het beslag beter hecht.
  3. Zet een pan of frituurpan klaar met olie en verwarm tot 175 °C.
  4. Maak 1 liter bierbeslag door de bloem, 2 eieren, 100 ml water en 1 flesje La Trappe blond in een kom te doen en goed te mengen.
  5. Haal de ribben door het bierbeslag en frituur tot ze goudbruin zijn.
  6. Doe de krokante ribben in een kom en voeg hier de Bresc pruim & gember glaze aan toe, hussel goed totdat de ribben volledig bedekt zijn.
  7. Meng de mayonaise met 15 g Bresc knoflook & soya glaze en serveer bij de Korean ribs. Eet smakelijk!

Opmaaktip

Garneer de spareribs af met cress!

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 sousvide gegaarde spareribs
  • 150 g Bresc pruim & gember glaze
  • 15 g Bresc knoflook & soya glaze
  • 100 g mayonaise
  • 300 g tarwebloem
  • 330 ml La Trappe blond
  • 2 eieren

Publicatie datum: 01 april 2025