Lauwwarme salade van tomaten met gegrilde halloumi

Geroosterde tomaten van de barbecue met rozemarijn-halloumispiesjes  

Gang
Bijgerecht Component Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten
Wachttijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Steek de kamado aan en bereid deze voor om direct te kunnen grillen. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 150 °C bedraagt.
  2. Snijd de tomaten naar eigen inzicht in plakjes en parten.
  3. Ris de takjes rozemarijn, maar laat telkens een topje eraan zitten, zodat mooie spiesjes ontstaan.
  4. Snijd 1/3 van de geriste rozemarijn ragfijn. Hak de knoflook fijn. Maak de rode ui schoon en snipper fijn. Meng deze ingrediënten met de tomaten en de kappertjes, breng verder op smaak met een scheutje azijn en een flinke scheut kwalitatieve olijfolie. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel. Laat minimaal 15 minuten marineren.
  5. Snijd de halloumi in plakjes en prik aan de rozemarijnspiesjes. Snijd een deel van de geriste rozemarijn fijn en bestrooi er de spiesjes mee. Kruid met versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie.
  6. Neem de tomaten uit de marinade en rooster kort, maar stevig op de kamado. Neem van de kamado en leg terug in de marinade. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de helft fijn. Voeg toe aan de tomaten.
  7. Grill de halloumispiesjes op de barbecue tot een mooi grillpatroon is ontstaan.
  8. Dresseer de lauwwarme tomaten op een schaal en lepel er nog lekker wat van de marinade overheen. Dresseer er de spiesjes op en garneer met blaadjes basilicum. 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 doos Saveurs d’antan tomatenmix
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el gezouten kappertjes
  • 4 takjes basilicum
  • scheutje rodewijnazijn
  • 400 g halloumi
  • Scheutje goede olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel

Publicatie datum: 07 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.