Lillet spritz met papadum pulled chicken

Frisse cocktail op basis van Lillet rosé  

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze Lillet rosé spritz

  1. Koel hoge wijnglazen met enkele ijsblokjes en verdeel er de Lillet rosé over.
  2. Voeg de plakjes grapefruit toe en verdeel er de tonic over.
  3. Top de glazen af met de prosecco en garneer met de takjes tijm.
  4. Optioneel kun je nog een lepel granaatappelpitjes toevoegen voor een kleurrijk en friszoet accent. 

Producten uit dit recept

Bereidingswijze papadum pulled chicken

  1. Frituur de papadums volgens de aanwijzigingen in hete olie. Laat goed uitlekken.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en rooster er de pulled chicken in tot het krokant begint te worden aan de randjes en het goed warm is.
  3. Verdeel de pulled chicken over de papadums en top met de mangochutney.
  4. Garneer eventueel met de ghoa cress en serveer onmiddellijk zodat de papadums krokant blijven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Voor de Lillet rosé spritz

  • 8 borrelglaasjes Lillet rosé
  • 2 flesjes tonic
  • ¼ fles prosecco
  • 4 plakjes grapefruit
  • 8 takjes verse tijm
  • IJsblokjes

Optioneel

  • Granaatappelpitjes

Voor de papadum pulled chicken

  • 4 papadums
  • 200 g pulled chicken
  • 4 el mangochutney
  • Scheutje zonnebloemolie

Optioneel

  • Ghoa cress

Publicatie datum: 08 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.