Mini garnalensaté met mango-passiefruitglaze

Mini garnalensaté van black tiger garnalen, pittige mango-passiefruitglaze en verse koriander. Een exotisch en perfect gebalanceerd hapje.

Gang
Hapje Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rijg de garnalen aan satéprikkers.
  2. Meng de passievruchtpuree, spicy mangosiroop, sojasaus, honing en chilipoeder in een steelpan.
  3. Breng aan de kook en laat inkoken tot een glazuurachtige consistentie.
  4. Bestrijk de garnalen met het glazuur en grill of bak ze kort tot ze gaar zijn.
  5. Garneer met verse passievrucht en fijngehakte koriander. Serveer direct.

Vegatip

Vervang de garnalen door king oyster mushrooms (eikenhaas) of tofublokjes voor een stevige bite. Marineer ze in de passievrucht-mangoglaze en grill tot ze gekarameliseerd zijn. Garneer met passievrucht en koriander.  

Dranksuggestie

Dit hapje is lekker bij Spicy Mango mocktail.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g gepelde black tiger garnalen
  • 100 ml passievruchtpuree
  • 50 ml spicy mangosiroop
  • 25 ml sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 passievrucht
  • 10 g koriander
  • Satéprikkers

Publicatie datum: 07 april 2025