Misosoep met gelakte kip en udon noodles

Recept uit Sligro's Slimme Keuken! Hartige bouillon, dikke noodles en Oosterse groenten, afgemaakt met sesam, bosui en shiso voor een verfijnde umami-beleving.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
10 uur
Mise-en-place
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de kippendijen ca. 10 uur ontdooien in de koeling.
  2. Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken in koud water en pel ze.
  3. Verwarm de kippendijen 8 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
  4. Breng 2 liter water met de Aziatische bouillon aan de kook.
  5. Leg de noodles samen met de groenten in de bouillon en verwarm deze.
  6. Dresseer de noodles met groenten én bouillon in een voorverwarmd diep bord of een kom.
  7. Trancheer de kippendij, leg op de noodles en garneer met het sesamzaad, bosui en shiso purper.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 750 g wakadori chicken
  • 10 scharreleieren
  • 100 g Aziatische groentebouillon
  • 1 kg udon noodles
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 20 g gerookt sesamzaad
  • 100 g gesneden bosui
  • 1 bakje shiso purple cress
  • 5 g gedroogd zeewier

Publicatie datum: 07 april 2025