Paella de marisco

Traditionele paella met mosselen en gamba’s

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de black tigers ontdooien, goed uitlekken en dep vervolgens droog.
  2. Was de mosselen in ruim water en gooi kapotte exemplaren of mosselen die niet sluiten weg.
  3. Snijd de salami in blokjes. Snipper de witte ui grof. Hak de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes.
  4. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede paellapan en bak er de salami in uit. Voeg de gamba’s toe en bak op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en houd apart.
  5. Bak de mosselen nu in de pan op hoog vuur tot de schelpen openstaan. Schep uit de pan en houd eveneens apart.
  6. Voeg de ui, de knoflook en de paprika toe aan de pan, laat enkele minuten smoren.
  7. Blus af met de witte wijn en voeg de saffraan toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Schep het geheel goed om, zodat alle smaken loskomen.
  8. Voeg de rijst en de doperwten toe. Zet het vuur lager en verdeel de ingrediënten zo dat de rijst helemaal bedekt is met vocht. Laat 8 minuten stevig pruttelen, probeer zo min mogelijk te roeren.
  9. Zet het vuur lager en laat nog ongeveer 12 minuten zachtjes smoren. Controleer of de rijst gaar is. Controleer de kruiding en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  10. Voeg de gamba’s en de mosselen weer toe en zet het vuur iets hoger. De paella mag net iets aanbakken, zo ontstaat een lekker korstje op de bodem.
  11. Zet het vuur uit, voeg de peterselie toe, laat nog enkele minuten doortrekken en plaats dan de pan op tafel waarbij iedereen naar hartenlust kan opscheppen met daarbij zeker iets van de krokante bodem.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 g black tiger garnalen
  • 1 kg mosselen
  • 125 g gerookte salami
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika stoplicht
  • 400 verse gedopte doperwten
  • 2 glazen witte wijn
  • 10 draadjes saffraan
  • 1 l visbouillon
  • 800 g paellarijst
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • Scheut olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 08 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.