Pasta carbonara

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4
Type keuken
Italiaans
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een ruime hapjespan een scheutje olijfolie en voeg er de blokjes guanciale en de hele tenen knoflook aan toe.
  2. Laat zachtjes bakken tot het spek krokant begint te worden. Verwijder de knoflooktenen.
  3. Breng ondertussen in een ruime pan water met een flinke snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 9 minuten al dente. Giet af, maar vang wel een gedeelte van het kookvocht op. Spoel de pasta niet af.
  4. Klop in een kom 2 eidooiers en 2 hele eieren los met een flinke snuf versgemalen peper, 5 cl van het kookvocht en rasp er de pecorino bij. Meng goed door tot een glad geheel.
  5. Voeg de hete pasta toe aan de guanciale, meng goed door en neem van het vuur.
  6. Voeg er het kaas-eimengsel aan toe en meng direct goed door, zodat er een gebonden saus om de pasta ontstaat. Voeg eventueel nog een klein scheutje kookwater toe als het niet echt bindt.
  7. Dresseer direct in een diep bord. 

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 120 g guanciale
  • 3 tenen knoflook
  • 300 g spaghetti
  • 100 g pecorino
  • 4 Groene Hen eieren
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 08 april 2025

Meer zomerse inspiratie

  • Zomer

    Klaar voor een pure zomer! Pak uit met meer dan 200 barbecuerecepten, zomerse borrelhapjes, ijsrecepten en (alcoholvrije) zomerdranken.

  • Zomerdranken

    Geniet van een pure zomer met bier, een frisse rosé, witte wijn of een zomerse cocktail. Natuurlijk ook in alcoholvrije varianten.

  • Zomerborrel

    Sligro biedt volop inspiratie voor de perfecte zomerborrel. Pak uit met een spectaculaire borrelplank of ga voor gemak met kant-en-klare borrelhapjes.

  • Barbecue

    Ontdek de lekkerste barbecue recepten, mooiste producten en culinaire bereidingen bij Sligro.