Pittige pinsa met venkel

Luchtig en krokant deeg, belegd met harissa-tomatensaus, venkel, feta en olijven. Afgemaakt met citroen en verse kruiden.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten
Oventijd
5 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit een (hout)oven naar ca. 200-220°C.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Fruit de knoflook en de ansjovis in olijfolie uit het blikje tot de knoflook lichtbruin is. Prak de ansjovisfilets. Voeg de tomatensaus en harissa toe en breng de saus tegen de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Snijd de venkelknol in flinterdunne plakken op een mandoline.
  5. Beleg de pinsa’s met de tomatensaus en verdeel de venkel, olijven en feta erover.
  6. Bak de pinsa’s ca. 5 minuten in de houtoven.
  7. Rasp voor het serveren citroenschil over de pinsa’s en garneer met blaadjes munt en basilicum.

Gemakstip

In plaats van een houtoven kun je ook een hete lucht oven gebruiken op 220°C.

Variatietip

Vervang de feta door burrata voor een romigere topping of gebruik geitenkaas voor een subtielere smaak. Extra groenten? Voeg dunne plakjes (gegrilde) courgette of artisjokharten toe.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie
  • Olijfolie
  • 1 fles tomatensaus (720 ml)
  • 1 el harissapoeder
  • 1 venkelknol
  • 5 pinsa classica
  • 200 g zwarte olijven zonder pit
  • 500 g feta
  • 1 citroen
  • Munt
  • Basilicum

Publicatie datum: 07 april 2025