Shrimp taco's met kiwisalsa

Sappige garnalen gestoofd in kruidige birriasaus, geserveerd in maistortilla’s met koriander en limoen. Perfect met kiwi-jalapeñosalsa.

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Hapje Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de birriasaus. Hak de knoflook fijn en snipper de uien. Rooster het komijnzaad en maal in de vijzel. Fruit de knoflook, ui en het komijnzaad in een ruime pan. Voeg oregano, chipotle pepers in adobe saus, tomaatblokjes en bouillon toe. Breng aan de kook en laat de saus ca. 30 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer.
  2. Dep de garnalen droog en meng ze met chilipoeder, paprikapoeder en zout. Bak de garnalen op hoog vuur in olie tot ze net gaar zijn. Voeg 250 milliliter van de saus toe en laat de garnalen hierin 5 minuten stoven.
  3. Snipper de witte uien, snijd de limoen in partjes en hak de koriander grof.
  4. Verhit de tortilla’s kort in een droge pan. Vul elke tortilla met gestoofde garnalen, gesnipperde uien, koriander en een partje limoen. Doe de resterende bouillon in cups om de taco’s in te dippen. Serveer er kiwi-jalapeñosalsa bij.

Variatietip

Birriataco’s worden oorspronkelijk bereid met runderstoofvlees. Gebruik in plaats van de garnalen een kilo runderstoofvlees in kleine blokjes. Stoof het gaar in de saus tot het uit elkaar valt. Gebruik dan 1 liter kippenbouillon i.p.v. 500 milliliter voor extra stoofvocht.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Saus

  • Zonnebloemolie
  • 5 tenen knoflook
  • 3 rode uien
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 100 g chipotle pepers in adobe saus
  • 1 blik tomaatblokjes (400 g)
  • 500 ml kippenbouillon

Vulling

  • 1 kg gepelde black tiger garnalen 41/50
  • 1 tl chilipoeder
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 8 g zout
  • Olie
  • 10 kleine maistortilla’s
  • 2 witte uien
  • 1 bos verse koriander
  • 3 limoenen

Publicatie datum: 03 april 2025