Zeewier nacho's

Krokante tortilla’s met pittige cheddar, frisse guacamole en zoete chili-crème fraîche. Een verrassende umami-boost voor jouw menukaart.

Gang
Hapje Lunchgerecht Amuse
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van 2 limoenen en pers het sap uit alle drie. Snijd de rode uien in dunne ringen en meng met het sap van 1 limoen. Laat 15 minuten marineren.
  2. Hak een jalapeño fijn en snijd de rest in dunne plakjes. Marineer de plakjes met het sap van 1 limoen.
  3. Hak de helft van de koriander fijn. Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn en meng er de fijngehakte jalapeño, rest van het limoensap en gesneden koriander door. Breng de guacamole op smaak met zout.
  4. Meng de crème fraîche met de zoete chilisaus en limoenschil.
  5. Meng de zeewier tortilla’s met de zeewier strips en verdeel over bakjes. Bestrooi met cheddar en zet kort in de oven zodat de kaas smelt. Verdeel de verse plakjes jalapeño, rode ui ringen en guacamole erover en garneer met de rest van de koriander. Serveer de zoete chili-crème fraîche erbij als dipsaus.

Variatietip

Vervang de zeewier tortilla’s door gewone tortillachips.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 3 limoenen
  • 2 rode uien
  • 4 verse jalapeñopepers
  • 10 g koriander
  • 2 avocado’s
  • 300 ml crème fraîche
  • 300 ml zoete chilisaus
  • 2 zakken tortilla zeewier chips (à 400 g)
  • 2 zakken pittige zeewier strips (à 32 g)
  • 500 g geraspte rode cheddar

Publicatie datum: 03 april 2025