Bacon and brie burger

Bacon and brie burger met Remia smokey bbq sauce.

Gang
Lunchgerecht Hoofdgerecht Brunchgerecht Tussengerecht Hapje
Aantal Personen
1
Type keuken
Frans Amerikaans
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de zoete ui schoon en snijd in dunne ringen. Verwarm een klontje boter in een bakpan en laat de uiringen erin smoren tot ze mooi zacht en lichtbruin zijn geworden. Voeg er dan de helft van de barbecuesaus aan toe en schep goed om. Houd apart.
  2. Bak de runderburger om en om op de bakplaat of in een bakpan tot het goed gekleurd is en net gaar is. Voeg er de streaky bacon aan toe en laat kort mee bakken. Leg de de plakjes brie op de burger en laat in de pan licht smelten.
  3. Bak ondertussen het broodje af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd doormidden en laat kort roosteren op de gesneden kant in de pan waarin net de burger is gebakken.
  4. Neem uit de pan en smeer de onderkant van het broodje in met een beetje barbecuesaus.
  5. Leg er de plakjes tomaat op en beleg met de gesmoorde, zoete ui en vervolgens de streaky bacon.
  6. Leg er de burger met de brie op en schep er de rest van de barbecuesaus op.
  7. Leg er het kapje op en zet eventueel vast met een prikker.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 runderhamburger
  • 1/2e zoete ui
  • 1 hamburger broodje
  • 2 plakken steaky bacon
  • 2 plakken roombrie
  • 3 plakken dungesneden tomaat
  • 3 el Black Jack Smokey BBQ sauce

Publicatie datum: 01 april 2025