Gamba’s met Rimboe Aioli en limoen

Grote gamba’s van de grill met Rimboe Aioli en frisse limoen. Simpel, stoer en boordevol smaak.

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de gamba’s schoon, laat kop en staart zitten.
  2. Besprenkel met olijfolie, knoflook en zeezout. Grill 2–3 min per kant.
  3. Serveer met een flinke dot Rimboe Aioli, limoenrasp en een partje limoen.

Tip

Laat de gamba’s kort op kamertemperatuur komen voor je ze grilt – zo garen ze gelijkmatiger en blijven ze sappig. Gebruik een gietijzeren pan of plancha voor extra hitte en mooie grillsmaak.

Opmaaktip

Serveer op een donkere schaal met aioli centraal, limoen erbovenop geraspt en partjes erbij. Stoer en fris.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Rimboe aioli
  • 12 grote gamba's (rauw en ongepeld)
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 1 limoen

Publicatie datum: 01 mei 2025

Gerelateerde recepten

Smaakmakers voor chefs met lef

Sauzen met vuur, flair en karakter. Rimboe geeft elk gerecht een uitgesproken smaak.