Gratin van Dollarchips met knoflook & ui

Krokante McCain Dollar Chips uit de oven met gestoofde ui, knoflook en kaasmix: een romige, goudbruine aardappelgratin.

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Frans

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de uien gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de knoflook toe en laat nog 30 seconden meebakken.
  2. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C.
  3. Beboter een ovenschaal of een pyrex en bedek de bodem volledig met McCain Dollar Chips – zorg ervoor dat er geen open plekken overblijven. Verdeel daarover een beetje van de kaasmix, de gestoofde ui met knoflook, versgemalen peper en wat zout.
  4. Leg vervolgens de rest van de aardappelen en de kaas erbovenop in een tweede laag, met opnieuw een beetje zout en peper.
  5. Klop de volle room los met het ei en de melk en giet dit mengsel gelijkmatig over de schaal.
  6. Bak 20 à 25 minuten in de heteluchtoven, of zolang als nodig is tot het geheel een mooie goudbruine kleur krijgt – dit kan variëren afhankelijk van de oven.
  7. Hak de peterselie fijn en strooi over de versgebakken gratin.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150-180 g McCain dollar chips
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 300 g gemalen kaasmix
  • 500 ml volle room
  • 1 ei
  • 100 ml melk

Publicatie datum: 30 april 2025

Gerelateerde recepten

Snel, betrouwbaar en altijd krokant

Vertrouw op constante kwaliteit, zodat jij je kunt focussen op wat echt telt: gastbeleving.