Rijsttafel met Rimboe Satésaus

Een rijke, gevarieerde rijsttafel met als absolute smaakmaker: warme, kruidige Rimboe Satésaus. Perfect voor buffet, catering of shared dining.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type keuken
Aziatisch
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst en bereid bijgerechten zoals sambalboontjes, gebakken ei en atjar.
  2. Verhit Rimboe Satésaus au bain-marie of in steelpan op laag vuur, goed doorroeren.
  3. Serveer alles los op een grote plank of schaal met de saus centraal. Giet royaal of serveer ernaast.

Tip

Verwarm de satésaus langzaam en roer regelmatig – zo voorkom je schiften en blijft de structuur perfect romig.

Opmaaktip

Serveer op een houten plank met bananenblad of zwart servies. Satésaus in gietijzeren kommetje, afgewerkt met wat gebakken uitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Rimboe satésaus
  • 300 g jasmijnrijst
  • 200 g gebakken uitjes
  • 1 portie atjar tjampoer
  • 200 g sambalboontjes
  • 4 gebakken eieren
  • 4 kipsatéspies of tempeh

Publicatie datum: 01 mei 2025

Gerelateerde recepten

Smaakmakers voor chefs met lef

Sauzen met vuur, flair en karakter. Rimboe geeft elk gerecht een uitgesproken smaak.