Bombay Chicken Salade

Een kleurrijke salade met kruidig gemarineerde kip, frisse dressing en een vleugje Indiase flair

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Type keuken
Indiaas

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 160℃ .
  2. Vermeng gember, tika masala, helft van de gehakte knoflook, chilipeper, helft van de komijnzaadjes, kurkuma, 2/3 deel van de koriander, yoghurt en het citroensap met elkaar en pureer tot een romige pasta. Vermengen met de kipfilet en minimaal 30 minuten laten staan en daarna de kip op een bakplaat leggen.
  3. De aardappel schillen en in grove brunoise snijden en beetgaar koken in water met zout. Afgieten en laten afkoelen.
  4. De little gem ontdoen van de kern en slabladeren wassen en laten uitlekken.
  5. Meng de tamarindepasta, honing met wat zout. Eventueel verdunnen met wat water en apart zetten.
  6. Verhit een scheutje arachideolie op matig vuur. Hierin de knoflook fruiten zonder te kleuren. Voeg de overige komijn, kurkuma en mosterdzaadjes toe. Roer de aardappel en ui erdoor en haal van het vuur. De kip regenereren gedurende 6 á 8 minuten.
  7. Meng de tomaten met de ui en aardappel en verdeel over de slabladeren. Kipfilet trancheren en hierover verdelen. Bestrooi met de gehakte koriander. Verkruimel de papadums en strooi deze erover. Druppel er wat dressing over. Garneren met cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 stuks Enkco gegrilde kipfilet
  • 20 g gemberpuree
  • 20 g tika masala
  • 30 g knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g komijnzaadjes
  • 10 g kurkuma
  • 1 bos koriander, gehakt
  • 60 g yoghurt
  • 1 citroen
  • 2 aardappels
  • 4 little gems
  • 10 g tamarindepasta
  • 20 g honing
  • 5 g mosterdzaad
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 papadums
  • cress
  • archideolie
  • zout

Publicatie datum: 19 september 2025

Gerelateerde recepten

Gemak en smaak in de professionele keuken

Duurzame vleesproducten voor snelheid, gemak en kwaliteit in elke professionele keuken.