Koude kipsalade

Een fris en heerlijk recept voor koude kipsalade met groene asperges, nieuwe aardappelen, sla, verse kruiden en ingemaakte rode uien.  

Gang
Bijgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Spoel de kip af en pocheer in water met OSCAR® Kippenfond concentraat (Laat de kip weken in de bouillon om de sappen te behouden).
  2. Verwijder de kippen uit de kookbouillon en breng de bouillon opnieuw aan de kook met OSCAR® Groentefond concentraat. Voeg al roerend geleidelijk het verdikkingsmiddel toe en breng het aan de kook.
  3. Koel het dressingmengsel af en klop het luchtig voordat je de fromage frais erdoor vouwt. Breng op smaak met mosterd en fijngehakte bieslook.
  4. Versnipper de kip en meng met de dressing.
  5. Snijd de aardappelen, asperges en sla in hapklare stukjes en serveer naast de kip.
  6. Serveer met verse kruiden en ingelegde rode uien.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 stukken kip
  • 60 ml Oscar kippenfond concentraat
  • 1 bos asperges
  • 800 g gekookte nieuwe aardappelen
  • 5 kroppen sla
  • verse kruiden
  • ingemaakte rode ui

Dressing

  • 100 ml kipkookvocht (of water)
  • 40 ml Oscar Groentefond concentraat
  • 15 ml verdikkingsmiddel
  • 300 g magere formage frais (0.,3% vet)
  • mosterd
  • bieslook

Publicatie datum: 01 januari 2025

Gerelateerde recepten

Smaak en kwaliteit

Bereid smakelijke gerechten met OSCAR®. Producten die dagelijkse uitdagingen gemakkelijk maken.