Open porchetta van buikspek

Waarom de moeite nemen om porchetta op te rollen als je ook deze versie hebt? In plaats van het buikspek op te rollen, bak je kleinere stukken aan en dresseer je het met de salsa.

Gang
Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Type keuken
Frans

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. De aardappels insnijden maar net niet helemaal door. Besprenkel ze met olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Doe de aardappels in de oven voor circa 40 minuten.
  3. Buikspek in plakken snijden en gedurende 20 minuten in oven krokant bakken.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen. Ris de blaadjes van de kruiden en snijd ze fijn. Hak de knoflook fijn en rasp de citroen. Hak de pijnboompitten fijn. Doe de pijnboompitten samen met de kruiden, citroenrasp, -sap en de knoflook in een kom en meng door elkaar met het venkelzaad en de gehakte peterselie. Indien nodig extra olijfolie toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  5. Breng water aan de kook met zout. Snijd de romanesco in roosjes en blancheer ze voor 1 minuut en laat uitlekken.
  6. Serveer het porchettamengsel op het buikspek met de aardappel en romanesco.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g Enkco Buikspek
  • 400 g roseval
  • 600 g romanesco
  • 40 g olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 25 g pijnboompitten
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes salie
  • 10 g venkelzaad
  • 10 g peterselie
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 19 september 2025

Gerelateerde recepten

Gemak en smaak in de professionele keuken

Duurzame vleesproducten voor snelheid, gemak en kwaliteit in elke professionele keuken.