New York Pizza

Amerikaanse Pizza met kip, rode ui en chipotle mayonaise

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Amerikaans

Bereidingswijze

  1. Haal het Piazzola deeg minimaal 24 uur voor gebruik uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien. Haal het deeg 1 uur voor gebruik uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen voor optimaal resultaat.
  2. Strooi een beetje bloem op het werkblad en rol het deeg voorzichtig uit tot een ronde pizzabodem van ca. 30 cm doorsnede. Zorg voor een lichte opstaande rand voor de korst.
  3. Verdeel de saus gelijkmatig over de bodem en strooi de geraspte kaas over de pizza.
  4. Verdeel de stukjes kip en de rode uiringen over de pizza. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat oregano of tijm.
  5. Verwarm de oven voor op 250 °C (hetelucht) of maximaal vermogen. Bak de pizza 6–8 minuten tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas mooi gesmolten. Haal de pizza uit de oven en dresseer de pizza met chipotle mayonaise naar smaak. Serveer direct en geniet van de volle, pittige smaak van je New York Pizza.

Opmaaktip

Swirl de chipotle mayo over de pizza

Ingrediënten

Publicatie datum: 01 januari 2025

Gerelateerde recepten

Vers vriesdeeg, direct gebruiksklaar

Piazzola Pizzadeeg levert authentieke smaak en constante kwaliteit, altijd klaar voor jouw pizza’s.