Rundersukade met La Trappe Tripel

Rundersukade met grove mosterd en La Trappe Tripel

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Type keuken
Frans Hollands
Bereidingstijd
4 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 110 ℃.
  2. Verhit een klont boter in een braadpan op middelhoog vuur.
  3. Bestrooi de sukade met peper en zout en bak het vlees rondom bruin (ca. 3-4 minuten) per kant.
  4. Haal de sukade uit de pan en zet apart.
  5. Voeg in dezelfde pan indien nodig nog een beetje boter toe. Bak de ui, wortel, knolselderij en prei enkele minuten tot ze licht kleuren.
  6. Plaats de sukade in een braadslede of ovenschaal en deel de groenten eromheen.
  7. Voeg de laurier, tijm, kruidnagel, grove mosterd, La Trappe Tripel en jus de veau toe.
  8. Dek de braadslede goed af met een deksel of aluminiumfolie.
  9. Plaats in de voorverwarmde oven en laat 4 uur garen op 110 ℃.
  10. Controleer tussentijds of er voldoende vocht in de braadslede zit en vul zo nodig aan met water.
  11. Haal de sukade voorzichtig uit de braadslede en houdt warm onder aluminiumfolie.
  12. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm. Pureer de groenten en het stoofvocht met een staafmixer tot een gladde saus.
  13. Voeg 25 g boter toe en roer tot de saus mooi glanst. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de sukade met een lekkere seizoen-stampot.

Tip

Serveer de sukade met een lekkere seizoens-stamppot.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kg rundersukade
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2e knolselderij
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 4 kruidnagel
  • 4 el grove mosterd
  • 75 cl La Trappe Tripel
  • 1 l jus de veau
  • 25 g boter

Publicatie datum: 01 januari 2025