Bagels met truffelkaas, wortelcrème en baconcrumble

Bagels met wortel-sinaasappelcrème, truffelkaas, ingelegd mosterdzaad, roodlof, hazelnoot en crispy baconcrumble. Luxe brunchgerecht.

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng mosterdzaadjes met azijn, water en suiker aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot het vocht grotendeels is opgenomen. Laat afkoelen.
  2. Snijd de kaas in dunne plakken. Haal de roodlofblaadjes los. Rooster de hazelnoten en hak ze grof.
  3. Snijd de bagels doormidden en grill de snijkanten kort tot goudbruin.
  4. Verdeel de wortel-sinaasappelcrème over de snijkanten van de bagelhelften en druppel er een beetje honing over. Bestrooi met de gehakte hazelnoten, baconcrumble en verdeel het ingelegde mosterdzaad erover.
  5. Verdeel de kiemen over de onderkanten van de bagels. Leg hierop plakjes kaas en blaadjes roodlof. Dek af met de deksel van de bagel en strooi nog wat baconcrumble in de gaten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g gele mosterdzaadjes
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 20 g suiker
  • 450 g kaas met truffel
  • 4 stronken roodlof
  • 100 g hazelnoten
  • 10 bagels met nigellazaad
  • 1 spuitzak wortel-sinaasappelcrème (à 300 g)
  • 2 el honing
  • 100 g crispy baconcrumble
  • 250 g salademix kiemen

Publicatie datum: 06 oktober 2025