Bourgondische bitterballen

Ambachtelijke rundvleesbitterballen geserveerd met truffelmayonaise, ingelegd mosterdzaad, gebakken beukenzwam en mosterdcress.  

Gang
Hapje Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng het water, de azijn, suiker en het zout aan de kook. Voeg het mosterdzaad toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken tot het zaad zacht is. Laat afkoelen in het vocht. Dit kun je gerust een dag vooraf doen.
  2. Frituur de bitterballen goudbruin en krokant volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Bak de beukenzwammen goudbruin in olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de bitterballen over borden of een serveerplank, met daaronder een toef truffelmayonaise. Garneer met truffelmayonaise, gebakken beukenzwam en een lepeltje mosterdzaad.
  5. Werk af met mosterdcress.

Vegatip

Gebruik plant based bitterballen (art. nr. 208311) en vegan truffelmayonaise voor een plantaardig alternatief.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 30 bourgondische draadjesvlees bitterballen (3 p.p.)
  • 100 ml water
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 25 g suiker
  • 3 g zout
  • 50 g geel mosterdzaad
  • 150 g witte beukenzwam
  • 100 g Zaanse truffelmayonaise
  • 1 bakje mosterdcress
  • olijfolie
  • frituurolie

Publicatie datum: 06 oktober 2025