Empanadas met sinaasappelglaze en blauwekaasdip

Vegetarische empanadas met frisse glaze van sinaasappel en een romige dip van knolselderij en blauwe kaas. Geserveerd met kruiden.

Gang
Tussengerecht Voorgerecht Hapje Lunchgerecht Amuse
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de empanadas volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Kook ondertussen het sinaasappelsap in met honing en sinaasappelrasp. Bind licht met maïzena tot een glaze.
  3. Pureer de knolselderijcrème met de blauwe kaas tot een gladde dip.
  4. Bestrijk de empanadas met de glaze en halveer ze.
  5. Serveer met de dip en garneer met groene kruiden.

Dranksuggestie

Deze empanadas zijn lekker bij de cocktail Winter Spritz.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 vegetarische empanadas
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 el honing
  • 1 tl maïzena
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 250 g knolselderijcrème
  • 75 g zachte blauwe kaas
  • groene kruiden (bieslook, peterselie, kervel)

Publicatie datum: 06 oktober 2025