Focaccia met artisjok en mozzarella

Focaccia belegd met romige aubergine- en artisjokcrème, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en ingelegde artisjokharten.

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Bak de focaccia af volgens de instructies op de verpakking. Halveer elke plak en snijd horizontaal doormidden.
  2. Besmeer de onderkanten van het brood met de auberginecrème en de bovenkanten met artisjokcrème.
  3. Snijd de stukken artisjok over de lengte doormidden. Snijd de mozzarella in plakken.
  4. Verdeel de gehalveerde artisjokharten en zongedroogde tomaatjes over het brood.
  5. Leg hierop plakken mozzarella.
  6. Bestrooi met tomatencrumble, besprenkel met olijfolie en garneer met oregano of rucola.
  7. Sluit af met de brooddeksels en druk goed aan. Snijd elke focaccia in 3 gelijke stukken en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 stuks focaccia rozemarijn (à 180 g)
  • 300 g auberginecrème
  • 300 g artisjokcrème
  • 400 g gemarineerde artisjok
  • 5 stuks buffelmozzarella DOP
  • 400 g halfgedroogde tomaten
  • 50 g tomatencrumble
  • olijfolie
  • 50 g rucola
  • snuf oregano

Publicatie datum: 06 oktober 2025