Normandische mosselen met friet

Mosselen gestoofd in cider met prei, ui, selderij en crème fraîche. Geserveerd met verse friet en grove peterselie.

Gang
Hapje Hoofdgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen grondig en verwijder kapotte exemplaren. Zet koud weg.
  2. Snijd ui, prei, selderij en knoflook grof. Fruit alles in een grote pan met olie tot glazig. Voeg tijm en laurier toe.
  3. Blus af met cider en laat 2 minuten inkoken. Voeg de mosselen toe, sluit af met een deksel en kook 4–6 minuten tot ze openstaan.
  4. Schep de mosselen uit de pan. Voeg de crème fraîche toe aan het kookvocht, kook kort in tot licht gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de peterselie grof en voeg vlak voor serveren toe aan de saus. Schep de mosselen terug in de saus.
  6. Bak de frieten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi met grof zeezout.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 kilo Zeeuwse jumbo mosselen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 5 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml droge cider
  • 250 ml crème fraîche
  • peper
  • zout
  • 1 bos platte peterselie
  • ca. 2 kilo verse frieten
  • zonnebloemolie (om te frituren)
  • grof zeezout

Publicatie datum: 06 oktober 2025