Smashburger deluxe

Dubbelgeklapte smashburger op luchtige brioche-potatobun met gesmolten Chimay-kaas, selderijsalade, chioggiabiet en daikon cress.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
10
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de buns en snijd ze open. Rooster de snijkanten in een pan met een beetje boter of olie. Verwijder de korsten van de kaas en snijd in plakken.
  2. Rasp bleekselderij en appel fijn of snijd in julienne. Meng met mayonaise, citroensap, peper en zout tot een frisse selderijsalade. Meng de cress met de veldsla.
  3. Schil de chioggiabieten en snijd ze in flinterdunne plakjes op een mandoline. Bewaar in ijswater.
  4. Gril of bak de smashburgers op hoge temperatuur. Druk stevig plat en bak tot krokante randen ontstaan. Leg op de helft van de burgers een plak Chimay-kaas en laat smelten.
  5. Beleg de onderkant van de bun met selderijsalade, dan een naturel burger en één met gesmolten kaas, daarop plakjes biet en wat cress met veldsla. Besmeer de bovenkanten van de buns met mayonaise en dek de burgers ermee af.

Vegatip

Vervang de smashburger door een plantaardige burger of pulled mushrooms met gerookt paprikapoeder. Chimay-kaas kan eventueel vervangen worden door gerijpte cheddar of een plantaardig alternatief.

Serveertip

Serveer opengeklapt op zwart servies met een prikker erin, begeleid door friet van zoete aardappel of aardappelchips met kruidenolie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 10 brioche-potatobuns
  • 20 smashburgers
  • 2 stuks Chimay Le Gourmand kaas
  • 150 g bleekselderij
  • 150 g groene appel
  • 50 g mayonaise (voor de selderijsalade)
  • 1 el citroensap
  • 1 el boter of olie
  • 2 kleine chioggiabieten
  • 1 bakje daikon cress
  • 100 g babyleaf veldsla
  • 100 ml mayonaise (voor op de buns)
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 06 oktober 2025