Sliptong met Hollandse garnalen
Sliptong met Hollandse garnalen en Beurre blanc, peterselieaardappeltjes en salade van waterkers.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Masson Petit Reblochon & Knorr soepen
Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het Cookiebeleid voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Garnalen zijn een populaire keuze in de keuken vanwege hun delicate smaak en veelzijdigheid. Of je nu kiest voor een eenvoudige bereiding zoals gebakken garnalen met knoflook en citroen, of voor een complexer gerecht zoals garnalenrisotto of een pittige garnalencurry, deze zeevruchten passen perfect bij een breed scala aan smaken en ingrediënten. Garnalen kunnen worden gegrild, gebakken, gestoomd of gekookt en voegen een verfijnde touch toe aan elke maaltijd. Ontdek heerlijke recepten met garnalen en geniet van de rijke, maritieme smaken die deze veelzijdige zeevruchten te bieden hebben.
Sliptong met Hollandse garnalen
Sliptong met Hollandse garnalen en Beurre blanc, peterselieaardappeltjes en salade van waterkers.
Paella met garnalen en sepia
Een smaakvolle rijstschotel met saffraan, chorizo en zeevruchten, bereid op open vuur voor een authentieke Spaanse smaak.
Shrimp taco's met kiwisalsa
Sappige garnalen gestoofd in kruidige birriasaus, geserveerd in maistortilla’s met koriander en limoen. Perfect met kiwi-jalapeñosalsa.
Gamba’s met Rimboe Aioli en limoen
Grote gamba’s van de grill met Rimboe Aioli en frisse limoen. Simpel, stoer en boordevol smaak.
Potato flight met gebakken black tiger garnaal
Aardappeltaartje met gebakken black tiger garnaal, crème fraîche en bieslook.
Saté van tijgergarnaal, koude kokossoep en pandan- seroendeng
‘Saté’ van tijgergarnaal met een koude kokossoep, balletjes van pandan en seroendeng en zoetzure groenten.
Hollandse geitenkaascroissants
Hollandse geitenkaascroissants: krokante afbakcroissants met gesmolten geitenkaas, geserveerd met zoete dadelpuree en granaatappelmelasse.
Tiramisupuddingbroodje
Een heerlijke combinatie van mascarponepudding, verkruimelde lange vingers en espresso in een luchtig broodje.
Sambusa met zoete aardappel
Sambusa met zoete aardappel – Een knapperig en smaakvol hapje. Gevuld met kruidige zoete aardappel en doperwten, heerlijk uit de oven!
Komijnekaascroissants
Komijnekaascroissants: knapperige croissants met gesmolten komijnekaas, geserveerd met een zoete uienchutney. Een smaakvolle twist voor bij de lunch!
Zanzibar pizza
Unieke pizza met gekruid kalfsgehakt, groenten en gesmolten mozzarella, gebakken op knapperige Flammkuchenbodems. Smaakvol en verrassend!
Pita bianca met gerookte ribeye, Reypenaer en truffel-mayonaise
De Pita Bianca met gerookte ribeye, Reypenaer-kaas en truffelmayonaise is een luxe smaakbeleving: mals vlees, romige kaas en rijke truffelsaus in elke hap!
Witte gao bao met serrano, Manchego en tomaat
Een verrassende twist op de traditionele bao! Deze combinatie van serranoham, Manchego en gedroogde tomaten maakt het gerecht uniek en smaakvol.
Zwarte gao bao met avocado en gerookte zalm
Een unieke twist op bao! Zwarte buns gevuld met frisse guacamole, tomaat en gerookte zalm voor een verrassend lekkere combinatie.
Scones met gerookte heilbot
Hartige scones belegd met romige creamcheese, gerookte heilbot, augurk en dille. Een verrassend lekkere combinatie.
Parelgortpaella met mosselen en Hollandse garnalen
Een heerlijke twist op de klassieke Spaanse paella, waarbij rijst wordt vervangen door parelgort.
Soju-yuzu-cocktail
Verfrissende Soju-yuzu-cocktail met druivensmaak, limoensap en yuzu-tonic. Laag in alcohol.
Aardbeienpuddingbroodje
Aardbeienpuddingbroodje: luchtige broodjes gevuld met romige aardbeienpudding, meringue, verse aardbeien en munt. Een zoet, zomers lekkernij voor elke gelegen
Lamsrack met pistachecrust
Mals lamsvlees omhuld met een krokante pistachekorst, geserveerd met een rijke jus en groenten voor een verfijnde smaakbeleving.
Komkommersandwiches
Frisse sandwiches met een romige mierikswortel-creamcheese, komkommer en kruiden. Perfect voor een lichte lunch of snack.
Green spaghetti meatballs
Kalfsgehaktballetjes met frisse gremolata. Een smaakvol gerecht met kruiden en Parmezaanse kaas.
Sparkling ginger mule
Een alcoholvrije variant op de populaire cocktail moscow mule.
Spicy zoete-aardappeltortilla’s
Pittige tortillas met een romige zoete-aardappelpuree, verse groenten en avocado. Een smaakvolle en gezonde lunch!
Briochesandwich met burrata
Briochesandwich met burrata: romige burrata op zoete brioche met zwarte olijven, artisjok en frisse Tahoon Cress. Een verfijnde en snelle lunchoptie!
Briochesandwich met haring-bietensalade
Briochesandwich met haring-bietensalade: een verrassende combinatie van zoete brioche, frisse haringsalade en augurk.
Pastasalade met truffel en kwarteleitjes
Romige gnocchetti sardi met kwarteleitjes en truffel: een verfijnd gerecht met zachte smaken en rijke texturen voor een unieke smaakbeleving.
Handbite Caesar met pulled chicken, kwartelei en ansjovis
Een frisse twist op de klassieke Caesar: knapperige suikersla met pulled chicken, romige ansjovismayo, kwartelei en Parmezaan, voor een verfijnde bite.
Rouleau van kwartel met tomaat en hangop met citroen
Malse rouleau van kwartel, geserveerd met gedroogde tomaten, frisse citroenhangop en een knapperige tomatencrumble voor een verfijnde smaakbeleving.
Krieltjessalade met garnalen en oesterdressing
Frisse krieltjessalade met garnalen en oesterdressing: een smaakvolle mix van romige dressing, knapperige croutons, en licht pittige garnalen!
Soep gamba's en garnalen
Bisque van garnalen met crème fraîche, noordse garnalen en zeegroente
Aziatische hutspot
Aziatische salade van winterpeen met gesmoorde black-tigergarnalen
Garnaal ingerold met kataifi
Garnaal Ingerold met kataifi gegarneerd met limoen, koriander en crispy chili-olie
Ceviche met garnalen en kokos
Salade van in kokosmelk gemarineerde black tiger garnalen
Crispy Chicken Sandwich
Crispy chicken sandwich met spinazie, rode ui en sriracha mayo
Loaded fries met kebab
Loaded fries met kebab, peperoni's, rode ui, rucola, waterkers en sriracha- en knoflooksaus
Gemengde zeevruchten-cocktail
Deze klassieker is gemaakt met onder meer grote garnalen, kleine garnalen en mosselen. De dressing is fris en op basis van tomaatjes en bieslook. Erbij een st
Vietnamese salade met diepzeegarnalen en shisodressing
Vietnamese saladerolletjes, gebrande diepzeegarnalen, sesam, shisodressing, gepofte rijstnoedels en pindakruim
Hartige oliebolletjes met garnalen
Oliebollen op basis van soezenbeslag met een vulling van garnalen en Aziatische smaken.
Garnalencocktail 2.0
Cocktail van Hollandse garnalen met kreeftenbisque, kropsla en koraaltuile.
Kimchee van andijvie met Alkmaarse gort, kingfish, koolrabi en banaansjalotcrème
Tomaat gevuld met tartaar van komkommmer, Hollandse garnaal, dillecrème en een gazpacho van komkommer
Springrolls
Aziatische springrolls met garnalen, sla, paprika, taugé, lente-ui en miehoen
Black Tiger Shrimptaco’s
Geroosterde gamba’s van de barbecue, geserveerd in een geroosterde taco met een salsa van ananas en mango.
Cevichesalade
Frisse salade van gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado, mango en tomaat.
Brandade de luxe
De brandade van gezouten tarbot, aardappel, boter en peterselie is bijzonder smaakvol. Met Oosterscheldekreeft en garnalen deluxe variant.
Spies met gegrilde Argentijnse garnalen, venkel en groene olijven
Gegrilde spies met Argentijnse garnalen, venkel en groene olijven. Geserveerd met Griekse yoghurt, dille en ingelegde citroen.
Rode mul met tomaat en Hollandse garnalen
De rode mul, een typische zomervis die wordt gevangen voor de kust van Zeeland en België, doet zijn naam eer aan. Door hem te serveren met tomaten in verschillende kleuren en met Hollandse garnalen serveer je een bijzonder puur en appetijtelijk gerecht.
BBQ-garnalencocktail
Een tongstrelend gerecht van gegrilde garnalen met een zelfgemaakte, pittige whiskeysaus.
Fruits de mer
Leer hoe je snel en stijlvol een fruits de mer plateau serveert met oesters, garnalen en gerookte zalm. Bekijk het recept en serveertips op Sligro.nl.
Kalfstartaar met Hollandse garnalen en kokkels
Dat kalfsvlees, garnalen en kokkels dikke maatjes zijn, blijkt uit dit mooie bordje surf-and-turf. Een bijzonder uitgebalanceerd gerecht, zowel qua smaak als qua presentatie.
Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes
Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes
Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado
Gemarineerde Argentijnse garnalen met avocado en tropisch fruit
Dashi met daikon & garnalen, asperges & tofu, en kwartelei & paksoi
Met dashi als basis heb je een trendy én ultiem lekker umami gerecht.
Aardappelcrêpes met garnalen en dragon
Weer eens een heel andere basis voor crêpesbeslag: aardappelen of groente. Voor eerstgenoemde kun je eenvoudigweg puree verdunnen tot een handzaam beslag. Als groente is courgette heel geschikt: rauw geraspt en ontdaan van zoveel mogelijk vocht.
Springroll met Hollandse garnalen
De rode bietjes zorgen voor een fijne bite, pittige wasabicrème en een takje zeebanaan maken het af.
100% garnalen & 100% savooiekool
Gestoofde savooiekool, een romige saus en koolchip completeren dit gerecht tot een spannend smakenspel.
Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba’s
Noedelsoep met jonge kokosnoot en gebakken gamba's
Koud gerookte avocado met baby romaine & garnalen
Koud gerookte avocado met baby romaine & garnalen
Smörrebröd, garnalen-dillecrème & wilde zalm
Smörrebröd garnalen-dillecrème & wilde zalm
Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter
Pasta met gamba's, spek & zwarte-bonenboter
Aspergesoep uit Bergen op Zoom met Hollandse garnalen
Aspergesoep uit Bergen op Zoom met Hollandse garnalen
Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen
Brandadekroketjes met kikkererwten, spinazie en garnalen
Geroosterde gamba’s van de barbecue, geserveerd in een geroosterde taco met een salsa van ananas en mango.
Voeg de garnalen toe aan de hete pan in een enkele laag, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken. Bak de garnalen aan één kant gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten, afhankelijk van de grootte van de garnalen. Je zult zien dat de garnalen van kleur veranderen en roze worden terwijl ze gaar worden.
Draai de garnalen voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 1 tot 2 minuten, of tot ze volledig roze en ondoorzichtig zijn van binnen.
Het pellen van garnalen bestaat uit drie stappen.
Daarnaast is het ook een optie op de staart van de garnaal te verwijderen, door deze voorzichtig los te trekken. Dit is echter niet noodzakelijk.