• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Franchise bezorgconcepten

Één keuken. Meerdere inkomstenbronnen.
Wil jij meer omzet realiseren? Maar heb je in je zaak geen ruimte voor extra gasten? En leent je eigen menukaart of concept zich niet voor bezorging? Start dan met één van onze franchise bezorgconcepten. Gewoon vanuit jouw eigen keuken en bijna moeiteloos te draaien naast je eigen menu. Profiteer van de exclusieve samenwerking van Sligro en Bright Kitchen en kies voor één van de bewezen succesvolle concepten.


De voordelen van onze franchise bezorgconcepten
✔ Genereer gemiddeld tussen € 2.000 - € 20.000 extra omzet per maand
✔ Binnen 4 tot 6 weken live
✔ Geen investering in keukenapparatuur of extra personeel nodig
✔ Complete begeleiding van onboarding tot marketing
✔ Optimale omzet omdat Bright Kitchen het concept totaal heeft doorgecalculeerd

Profiteer van de exclusieve samenwerking van Sligro en Bright Kitchen

Virtual franchise: alle informatie op een rij
Een franchise bezorgconcept, ook wel virtual franchise, is niets anders dan starten met een franchise onderneming zonder dat je een nieuw, fysiek restaurant hoeft te hebben. Je start een virtual franchise vanuit je bestaande restaurant of horeca keuken. In de virtual franchise verkoop je gerechten die met zorg zijn uitgekozen: de burgers van Vegan Burger Brothers en/of de broodjes van Doner Dudes. Dankzij de begeleiding van Bright Kitchen word je volledig wegwijs gemaakt in de verkoop en bereiding van de gerechten. En je bent verzekerd van gezonde marges.

De concepten: Vegan Burger Brothers en Doner Dudes
Bright Kitchen heeft twee plantaardige franchise bezorgconcepten voor je klaarliggen: de burgers van Vegan Burger Brothers en broodjes döner van Doner Dudes. Vegan Burger Brothers is de #5 meest verkochte burger in heel Nederland. Deze vegetarische burger is plant-based en kent verschillende varianten: van ‘meat’ tot ‘chicken’, maar dan allemaal plantaardig. Doner Dudes is een snelgroeiend concept van plant-based broodjes döner.

Starten met een franchise bezorgrestaurant

Of je nu al bekend bent met afhalen en bezorgen in je keuken of niet, starten met een franchise bezorgconcept is heel eenvoudig. Het concept, de beste ingrediënten en de recepten zijn al voor je uitgezocht. Daarnaast is er een volledig onboardingproces met ondersteuning op dag van livegang. Omdat je het franchise bezorgrestaurant start vanuit jouw bestaande keuken, zijn investeringen in materieel of extra personeel niet nodig. Maak een hoekje of plek vrij in je keuken om hier de burgers of te bereiden. En bied de gerechten aan op een bestelplatform. Zo is een franchise bezorgrestaurant iets wat je ‘gewoon’ naast je bestaande keuken kunt aanbieden.

Over Bright Kitchen

Bright Kitchen heeft menu’s onder de labels Vegan Burger Brothers en Doner Dudes ontwikkeld. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om deze producten als franchiser aan te bieden, de zogenaamde ‘Franchise bezorgconcepten’. Hiervoor zette Bright Kitchen het volledige concept neer en selecteerden ze de beste ingrediënten, producten en verpakkingen. Daarnaast zijn alle voedselkosten, personeelskosten en de bereidingstijd al helemaal voor je doorgerekend. Zo weet je precies wat je kunt verwachten qua kosten en en heb je als franchiser gezonde marges op de gerechten. Op deze manier kun je zo efficiënt mogelijk bezorgen of laten afhalen in zo min mogelijk tijd.

Veelgestelde vragen

Een virtual franchise is een franchise bezorgconcept die je realiseert vanuit je (bestaande) restaurant of horeca keuken. Je verkoopt de originele gerechten van Vegan Burger Brothers en/of Doner Dudes en bent een franchiser van deze formules. Hiervoor hoef je geen aparte keuken in te richten of extra personeel aan te nemen: een klein hoekje in je bestaande keuken is genoeg. Doordat de concepten reeds volledig uitgedacht zijn en succesvol zijn gebleken, maak je extra omzet en marge.

Ben je enthousiast geworden en zou je willen starten met een franchise bezorgrestaurant? Laat het ons weten en neem contact op. Als je keuken en je bedrijfsvoering geschikt is voor het starten van dit franchise bezorgconcept volgt er een demo.

Kun je van start? Dankzij de samenwerking tussen Bright Kitchen en Sligro ontvang je alle ingrediënten voor je franchise bezorgkeuken via Sligro. En de recepten en marketing van Bright Kitchen.

Je kunt ervoor kiezen om  de gerechten via een bestaand bestelplatform (bijvoorbeeld Thuisbezorgd of UberEats) te verkopen of via een eigen bestelwebsite. Een bestaand platform heeft als voordeel dat zij de marketing op zich nemen en eventueel ook de bezorging. Hiervoor draag je commissie af per bestelling. Bij een eigen bestelwebsite heb je zelf de verantwoordelijkheid over de marketing en de bezorging. Het voordeel hiervan is dat je het volledig in eigen hand hebt en dat je geen commissie afdraagt aan Thuisbezorgd en Uber Eats. Wil je meer weten over de voordelen van een eigen bestelwebsite? Lees hier meer informatie.

Van de gerechten die je verkoopt via je franchise bezorgrestaurant, draag je 7% commissie af aan Bright Kitchen.

Je hoeft geen investeringen te doen voorafgaand dat je start met je franchise bezorgconcept. Je hebt alleen een hoekje nodig in de keuken waar de gerechten kunt bereiden. Je hebt tenminste de volgende apparatuur nodig: een frituur, oven, koeling en vriezer opslag. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden, waardoor je geen extra personeel nodig hebt.

Bright Kitchen geeft jou en je medewerkers een uitgebreide onboarding om te starten met de verkoop van de gerechten van Vegan Burger Brothers en/of Doner Dudes. Kies je voor bezorgen of afhalen via een groot platform als Thuisbezorgd of UberEats, dan profiteer je van de marketing van deze platforms. Hier draag je commissie voor af. Kies je voor een eigen bestelplatform, dan regel je zelf de marketing.