• Ruim assortiment en aanbiedingen
 • Volop inspiratie en oplossingen
 • Altijd een vestiging in de buurt

Zakelijke laadpalen

Met de complete laadpaaloplossing van Reith Power is jouw bedrijf verzekerd van een betrouwbare laadoplossing op maat. Met zakelijke laadpalen is jouw bedrijf klaar voor de toekomst: vanaf 2025 is het verplicht voor alle bedrijven met meer dan twintig parkeerplaatsen om elektrisch laden aan te bieden. Extra voordelig voor Sligro-klanten: koop een laadpaal en profiteer van extra garantie, gratis backoffice én een gratis locatiecheck. Jouw voordeel is ruim € 350,-!

Voordelen van zakelijke laadpalen van Reith Power

✔ Complete laadoplossing van A tot Z: van advies op maat tot installatie en backoffice
✔ 5 jaar garantie op de laadpaal én installatie (i.p.v. 2 jaar)
✔ 
Eerste 6 maanden gratis online backoffice (t.w.v. € 24,-)
✔ Gratis check op locatie (t.w.v. € 175,-)
✔ Extra inkomstenbron: jij bepaalt zelf de laadtarieven
✔ Binnen 2 á 4 weken geïnstalleerd en geplaatst (na akkoord offerte)

Goed voorbereid met laadpalen

Klaar voor de toekomst

Laadmogelijkheden bieden aan je gasten is niet alleen gastvrij; je voldoet ook aan de wetgeving. Sinds 2020 is het al verplicht om bij nieuwbouw of grondige renovatie van je pand één oplaadpunt te plaatsen wanneer er meer dan tien parkeervakken zijn. Vanaf 2025 moet er bij bestaande bouw ook minimaal één laadpaal aanwezig zijn wanneer er meer dan twintig parkeervakken zijn. 

Groen verdienmodel

Laadpalen zijn een groen verdienmodel: je trekt meer gasten dankzij de elektrische parkeermogelijkheid en/of kan je omzet verhogen door een vergoeding te vragen voor het laden. De brutowinst per laadessie kan namelijk oplopen tot wel € 15,-! Weten wat in jouw geval de terugverdientijd en winst zal zijn? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Laadpaal kopen: zó werkt het

Na invullen van het contactformulier neemt Reith Power binnen drie werkdagen contact met je op om je van informatie te voorzien en indien gewenst een gratis locatiecheck in te plannen. Dankzij deze gratis locatiecheck en advies op maat weet je zeker dat de complete laadoplossing volledig aansluit bij de behoefte van jouw bedrijf en gasten - nu én in de toekomst. Reith Power regelt de complete installatie vanaf de groepenkast tot en met de laadpaal, het toegangsbeheer en de automatische vergoeding van laadkosten. De laadpalen worden binnen 2 á 4 weken geïnstalleerd. 

Gratis online backoffice

Als je laadpalen koopt via Sligro en partner Reith Power krijg je 6 maanden gratis toegang tot hun online backoffice (t.w.v. € 24,-). Hierbij profiteer je van de volgende mogelijkheden:

 • Beheer alle laadpalen vanuit één online omgeving
 • Automatische vergoeding van laadsessies die gekoppeld zijn aan het platform.
 • Indien gewenst kun je zelf laadtarieven instellen voor medewerkers en/of bezoekers.
 • Uitstekende 24/7 helpdesk support.

Over Reith Power

Reith Power, in 2015 ontstaan uit Reith Elektrotechniek, is dé laadpaalspecialist van zakelijk Nederland. Dankzij hun jarenlange ervaring in elektrotechniek bieden ze een complete laadoplossing. Hiermee onderscheidt Reith Power zich door unieke combinaties van kennis en ervaring op het vlak van E-mobility, elektrotechniek en duurzaamheid. Daarnaast profiteer je bij Reith Power van één vast aanspreekpunt, gegarandeerd snel contact en korte levertijden. 

Veelgestelde vragen

Reith Power plaatst laadpalen van Alfen: Nederlandse laadpalen van topkwaliteit. Deze laadpalen zijn ontworpen voor intensief gebruik, zorgen voor optimaal energieverbruik en laadvermogen en bevatten een display wat de gebruiker helder door het laadproces helpt. De laadpalen zijn instelbaar van 3,7 kW tot en met 22 kW en daarmee geschikt voor huidige en toekomstige elektrische auto’s. Je hebt de keuze tussen Alfen laadpalen met één of twee laadpunten en wand- of paalmodellen.  

Door elektrische laadpalen voor zakelijk gebruik te installeren heb je zeker de mogelijkheid om hier aan te verdienen. De prijs per kWh kun je - binnen bepaalde richtlijnen - zelf bepalen. Het tarief voor publiek opladen is tegenwoordig circa € 0,35 per kWh (incl. btw). Wanneer je een hoger tarief vraagt dan je zelf betaalt, wordt de laadpaal een inkomstenbron. Wek je de energie voor de laadpalen zelf op met zonnepanelen, dan wordt het verdienmodel nog interessanter. Reith Power denkt hierin graag met je mee en kan een kosten-batenanalyse op maat maken.

De prijs van een laadpaal is sterk afhankelijk van de specifieke situatie. Afhankelijk van of er bijvoorbeeld een nieuwe groepenkast, veel graafwerk nodig is of het leggen van lange kabels, kunnen de prijzen variëren. Onderstaande all-in prijzen zijn een indicatie van de kosten inclusief plaatsing en (elektrische) aanpassingen. De prijzen zijn exclusief btw. 

 • Enkel wandmodel: € 2000,- tot € 2650,- per stuk.
 • Enkel paalmodel: € 2250,- tot € 2900,- per stuk.
 • Dubbel wandmodel: € 3900,- tot € 4500,- per stuk.
 • Dubbel paalmodel: € 4150,- tot € 4850,- per stuk.

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Net zoals bij alle andere elektronica is het belangrijk dat een laadpaal regelmatig wordt onderhouden. Hiermee voorkom je storingen en uitval. Het is mogelijk om dit onderhoud te laten uitvoeren door Reith Power. Zij zorgen dan onder meer voor:

 • Testen werking laadstation
 • Visuele inspectie van laadstation
 • Verbindingen nalopen en aandraaien
 • Inspectie groepenkast; verbindingen automaten laadstations controleren en indien nodig aandraaien
 • Aardlekschakelaars/ controleren en testen

> Ontvang meer informatie over onderhoud van laadpalen

Vraag Reith Power gerust naar de mogelijkheden voor snellaadpalen met gelijkstroom (DC). Deze laadtechniek zorgt ervoor dat de accu nog sneller is volgeladen. De meeste elektrische rijders zijn in 20 tot 30 minuten klaar. Houd wel rekening met een hogere investering: afhankelijk van het gewenste vermogen komt de investering van de snellader inclusief het plaatsen uit op een prijs vanaf € 40.000,- excl. BTW. Ook vergen snelladers veel van de elektriciteitsaansluiting, waardoor soms een aanpassing aan het elektriciteitsnet noodzakelijk is. 

Wil jij meer weten over dit partnership of de mogelijkheden voor jou?

Neem dan contact op met je Sligro-klantenteam of -vestiging.

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de laadpalen van Reith Power? Dan zijn deze oplossingen wellicht ook iets voor jou.