Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Laurierblad van Verstegen & Cheddar cheese sauce van Santa Maria

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ongediertebestrijding voor de horeca met EWS Pest Control

Wordt je voorraad aangevreten door muizen en ratten of heb je last van vervelende insecten? Of heb je geen last van ongedierte, maar wil je dit graag zo houden? De overlast van plaagdieren voorkom én los je op met behulp van de duurzame ongediertebestrijding en -preventie van EWS Pest Control. Zij gaan direct aan de slag om alle ongewenste gasten buiten de deur te houden. Dankzij het inkoopvoordeel van Sligro ontvang jij 20% korting op alle diensten van EWS Pest Control.

De voordelen van ongediertebestrijding en -preventie bij EWS Pest Control

✔ Ongediertebestrijdingsplan op maat voor jouw horecazaak
✔ Inspecties en adviezen om ongedierte buiten de deur te houden
✔ Duurzame ongediertepreventie en –bestrijding op basis van de uitgangspunten van Integrated Pest Management (IPM).
✔ Inkoopvoordeel via Sligro: 20% korting op alle diensten van EWS Pest Control
✔ Daarnaast profiteer je extra als Sligro-klant: geen opstartkosten (t.w.v. € 75,-) en bij afsluiting meerjarig contract jaarlijks de gratis plaagdier risicoanalyse (t.w.v. € 45,-)

Acuut ongedierte- bestrijding nodig?

Last van een plaag of een acuut probleem met ongedierte? Neem direct contact op met EWS Group: +31 0850 498 528

Over ongediertebestrijding in de horeca

Professionele ongediertebestrijding

Bij het schrijven van je HACCP-plan is het verplicht om in te gaan op de preventie van ongedierte. Maar het risico blijft bestaan dat muizen, ratten of ander ongedierte toch de weg naar jouw horecazaak vinden. Dit wil je voorkomen. Maar in een horeca-omgeving mogen niet alle middelen, zoals gif, gebruikt worden om ongedierte te bestrijden. Kies daarom voor professionele ongediertepreventie en -bestrijding en voorkom hygiëne- en gezondheidsrisico’s voor je medewerkers en gasten.

Ongediertebestrijdingsplan op maat

Geen horecazaak is hetzelfde en ieder bedrijf vraagt om een persoonlijk plan en aanpak. Daarom zijn alle diensten van EWS Pest Control maatwerk. Heb je ongediertebestrijding in je restaurant nodig? EWS Pest Control brengt de risico’s van jouw zaak in kaart. En maakt op basis daarvan een persoonlijk ongediertebestrijdingsplan om de risico’s weg te nemen.

Starten met ongediertebestrijding?

Benieuwd naar de mogelijkheden van ongediertebestrijding via EWS Pest Control?

Veelgestelde vragen

Iedere horecaondernemer is volgens de hygiënecode voor de horeca verplicht om aantoonbaar preventief aan ongediertebestrijding te doen. Je maakt hiervoor een ongediertebestrijdingsplan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert op de naleving hiervan, in verband met de voedselveiligheid.

Ieder bedrijf is anders en heeft te maken met andere mogelijke gevaren van ongedierte. Daarom brengt EWS Pest Control de risico’s voor jouw zaak in kaart en maken een persoonlijk ongediertebestrijdingsplan. Je ontvangt daardoor altijd een offerte op maat. Dankzij het inkoopvoordeel van Sligro ontvang je altijd 20% korting op alle diensten van EWS Pest Control. Je betaalt ook geen opstartkosten (t.w.v. € 75,-). Sluit je een meerjarig contract af? Dan voert EWS Pest Control jaarlijks gratis de plaagdier risicoanalyse (t.w.v. € 45,-) uit.

Nee, er mag geen gif worden gebruikt bij de bestrijding van ongedierte. Hier zijn strenge regels voor, die per diersoort verschillen. In verband met dierenwelzijn mag er bijvoorbeeld alleen in noodsituaties met giftige bestrijdingsmiddelen worden gewerkt. En ongediertebestrijders moeten in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsbewijs wanneer ze gif gebruiken. Wil je zeker weten dat je aan de regelgeving voldoet? En wil je snel en effectief het gewenste resultaat? Laat dan de bestrijding over aan een professionele partij zoals EWS Pest Control.

Als horecabedrijf moet je te aantonen dat je een goed ongediertepreventiebeleid voert. Professionele ongediertebestrijders moeten in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsbewijs als ze werken met (giftige) bestrijdingsmiddelen. Daarnaast moet ongediertebeheersing plaatsvinden volgens het IPM-principe. Dit betekent dat de ongediertebestrijding zich met name richt op monitoren en voorkomen.

IPM staat voor Integrated Pest Management. Professionele ongediertebestrijders zijn verplicht om volgens deze methode te werken. Ze moeten zich met name richten op het monitoren en voorkomen van ongedierte; de impact van de ongediertebestrijding op de omgeving moet beperkt blijven. De overheid wil het gebruik van gif bij ongediertebestrijding in de komende jaren verder terugdringen.

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in ongediertebestrijding? Dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de volgende oplossingen.