• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ongediertebestrijding voor de horeca

Wordt je voorraad aangevreten door muizen en ratten, heb je last van krioelende kakkerlakken of andere vervelende insecten? De overlast van plaagdieren los je op met behulp van de duurzame ongediertebestrijding en -preventie van EWS Pest Control. Met als motto ‘wat je voorkomt, hoef je niet te bestrijden’ gaan zij direct aan de slag om alle ongewenste gasten buiten te houden. Dankzij het inkoopvoordeel van Sligro ontvang jij 20% korting op alle diensten van EWS Pest Control. 

De voordelen van ongediertebestrijding- en preventie

✔ Houdt ongedierte buiten de deur door goede inspecties en adviezen, op een duurzame wijze
✔ Ongediertebeheersplan op maat, volledig afgestemd op jouw situatie en risico’s
✔ Op basis van de uitgangspunten van Integrated Pest Management (IPM)
✔ Inkoopvoordeel via Sligro: 20% korting op alle diensten van EWS Pest Control
✔ Daarnaast profiteer je als Sligro-klant van geen opstartkosten (t.w.v. € 75,-) en bij afsluiting van een meerjarig contract jaarlijks een gratis Plaagdierrisicoanalyse (t.w.v. € 45,-)

Acuut ongedierte- bestrijding nodig?

Last van een plaag of acuut probleem? Neem direct contact op met EWS Group: +31 0850 498 528

Over ongediertebestrijding in de horeca

Daarom professionele ongediertebestrijding

Bij het schrijven van je HACCP-plan is het verplicht om in te gaan op de preventie van ongedierte. Je kunt dit weliswaar zelf regelen, maar het risico blijft bestaan dat muizen, ratten, kakkerlakken en ander ongedierte toch de weg naar jouw zaak vinden. Daarnaast mag je niet alle middelen gebruiken in een horeca-omgeving om ongedierte te bestrijden. Professionele ongediertebestrijding en- preventie zijn daarom cruciaal, zo voorkom je hygiëne- en gezondheidsrisico’s voor je medewerkers en gasten.

Ongediertebestrijdingsplan op maat

Alle diensten van EWS Pest Control zijn gebaseerd op maatwerk. Zij brengen de risico’s van jouw zaak in kaart en maken op basis daarvan een persoonlijk ongediertebestrijdingsplan om de risico’s weg te nemen. Als Sligro-klant profiteer je van deze ondersteunende dienst tegen de laagste prijs van EWS Pest Control.

Over EWS Pest Control

Wat je voorkomt hoef je niet te bestrijden. Daarom richt EWS Pest Control zich voornamelijk op preventie en wering van plaagdieren. Bijvoorbeeld door eenvoudige (bouwkundige) aanpassingen te verrichten aan je horecazaak, door processen te wijzigen of door je medewerkers op te leiden.

Vogeloverlast bestrijden

Vogels - zoals duiven, meeuwen en spreeuwen - kunnen rond jouw zaak voor de nodige hinder zorgen. Heb jij hier last van? Ontdek wat jij hier tegen kunt doen.

Wil jij meer weten over dit partnership of de mogelijkheden voor jou?

Neem dan contact op met je Sligro-klantenteam of -vestiging.

Veelgestelde vragen

Elke horecaondernemer is volgens de hygiënecode voor de horeca verplicht om aantoonbaar preventief aan ongediertebestrijding te doen. De NVWA controleert horeca op ongedierte in verband met de voedselveiligheid. Wanneer je niet aan de richtlijnen voldoet, kun je onder verscherpt toezicht komen te staan of -in het ergste geval- kan je zaak zelfs worden gesloten. 

Nee, dat mag niet. Over het gebruik van gif bij bestrijding gelden strenge regels, die per diersoort kunnen verschillen. In verband met dierenwelzijn mag er bijvoorbeeld alleen in noodsituaties met giftige bestrijdingsmiddelen worden gewerkt en ongediertebestrijders moeten hiervoor in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsbewijs. Om zeker te weten dat je aan de regelgeving voldoet en snel het gewenst effect hebt, kun je de bestrijding uitbesteden aan een professionele partij zoals EWS Pest Control.  

Als horecabedrijf dien je te voldoen aan de HACCP-richtlijnen en de hygiënecode voor de horeca; je moet kunnen aantonen dat je een goed ongediertepreventiebeleid voert. Professionele ongediertebeheersers moeten in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsbewijs als ze werken met bestrijdingsmiddelen. Daarnaast moet ongediertebeheersing plaatsvinden volgens het IPM-principe. 

IPM staat voor Integrated Pest Management. Professionele ongediertemanagers zijn verplicht om volgens deze methode te werken, waarmee ze de impact van de ongediertebestrijding op mens en omgeving beperken. De overheid wil het gebruik van gif, bij aanpak van ongedierte, in de komende jaren verder terugdringen. 

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in ongediertebestrijding? Dan ben je wellicht ook geïnteresseerd in de volgende oplossingen.