• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Eenvoudig mobiel bestellen via een QR-code

Snellere service, minder handeling, lagere kosten

Geen wachttijden voor gasten, minder werkdruk voor je personeel en extra omzet voor de zaak: maak bestellen nog eenvoudiger met booq QR-bestellen. Gasten scannen de QR-code, waarna ze bestellen en betalen met hun eigen smartphone. Service op maat met een hogere gemiddelde bestedingswaarde en doorloopsnelheid. QR bestellen is dé oplossing wanneer je kampt met personeelstekorten. Als Sligro-klant profiteer je bovendien van een aantrekkelijke korting. 

Voordelen van booq QR-bestellen

✔ Meer omzet met automatische cross- en upselling
✔ Minder werkdruk tijdens piekmomenten (oplossing personeelstekort)
✔ Laagdrempelig, leuk en snel bestellen voor je gast
✔ Gemakkelijk te integreren met andere (booq-)systemen
✔ Exclusief voor Sligro-klanten: 3 maanden gratis gebruik, snelle onboarding en gratis training, dat komt neer op € 240,- korting

×

Hoe werkt booq QR-bestellen

Oplossing voor personeelstekort

booq QR-bestellen helpt je om de gastbeleving hoog te houden, ook tijdens piekdrukte of bijvoorbeeld wanneer je kampt met personeelstekort. Doordat het systeem volledig automatisch werkt, neemt de werkdruk voor je bediening af. Je gasten geven immers zelf hun bestelling door en kunnen (indien gewenst) direct afrekenen. Bovendien voorkom je met QR-bestellen dat bestellingen verkeerd worden doorgegeven of gasten lang moeten wachten. En je gasten vinden het vaak ook nog fijn om altijd toegang tot je kaart te hebben en op eigen tempo te bestellen.  

Volledig geïntegreerd

Met booq QR-bestellen beheer je alles gemakkelijk vanuit één systeem. Dit betekent dat je alles maar één keer hoeft in te richten en te wijzigen. De aanpassingen zijn direct zichtbaar. 

Ontdek nog meer mogelijkheden:
●       Geef je menu vorm met eigen logo en huisstijlkleuren
●       Via pop-ups in het bestelproces stimuleer je cross- en upselling
●       Stel een beperkte voorraad in van dagverse artikelen
●       Kies uit verschillende betaalmethodes, zoals iDEAL, creditcard, op rekening of betalen bij serveren
●       En bied je gasten een fooimogelijkheid bij betaling, waarmee ze hun waardering laten blijken voor de service

   

Nieuw: booq Payment

Deze tool krijg je gratis wanneer je QR-bestellen afneemt. Met booq Payment krijgen gasten bij hun eerste bestelling een QR-code op de kassabon, dit is gekoppeld aan de openstaande order van de tafel. Nieuwe bestellingen kunnen gasten doorgeven aan het personeel, deze worden automatisch geboekt op de QR-code.
Tijd om te betalen? De gast scant de QR-code, controleert de rekening en betaald makkelijk online via bijvoorbeeld iDEAL of creditcard. 

Exclusieve voordelen voor Sligro-klanten

●       De eerste 3 maanden gratis (bij een jaarabonnement)
●       Digitale onboarding: in slechts 1 uur aan de slag
●       Gratis gebruikerstraining via booq Tutorials

Over booq

booq is een open businessplatform voor ondernemers in de horeca, leisure en catering. Van (vaste en mobiele) kassa tot personeelsplanning en van bar- en keukenmanagement tot ticketing: alle relevante tools voor bedrijfsvoering in één ijzersterk programma. In de cloud, dus altijd en overal bereikbaar.

Veelgestelde vragen

In de praktijk werk het als volgt:
  1. Gasten scannen de QR-code op tafel met hun smartphone, vervolgens komen ze terecht op jouw gepersonaliseerde bestelwebsite. Hun tafel- of kamernummer is al gekoppeld.
  2. Ze kiezen hun bestelling en kunnen direct afrekenen (afhankelijk van de door jou als ondernemer gekozen betaalmogelijkheden en -instellingen).
  3. De order komt automatisch binnen bij je keuken of bar. Afhankelijk van je concept kunnen bedieningsmedewerkers de bestelling vervolgens uitserveren of je gasten halen hun bestelling op bij de afhaalbalie. 

Uniek aan booq QR-bestellen is de volledige integratie met booq POS. Het voordeel voor jou als ondernemer is dat je je volledige bestelomgeving beheert vanuit één digitale cockpit; de booq Backoffice. Wanneer je een promotie instelt of een prijs aanpast zal dit direct zichtbaar worden in zowel je booq QR-bestellen, als ook in je kassa of handhelds.

QR-bestellen is op tal van locaties inzetbaar. Natuurlijk op het terras of in een restaurant. Maar denk ook aan een snackbar, strandtent, hotelkamer of ijssalon. Dankzij de ‘Dark-mode’ is de tool zelfs in te zetten in theater, bioscoop, club of andere locatie met donkere zaal waar je gasten onopvallend willen kunnen bestellen. Dankzij de selfservice is QR-bestellen bovendien de ideale oplossing voor locaties die kampen met een personeelstekort.

Dankzij de meertalige functie is de tool ook bruikbaar voor internationale gasten. Ook is een koppeling mogelijk met buitenlandse betaalmethoden als Sofort en Bancontact.

Booq is ontwikkeld door Eijsink. Met ruim 35 jaar praktijkervaring is Eijsink dé digitaliseringspartner voor horecaondernemers in Nederland. Van boeken, bestellen, betalen tot bereiden. En van bedienen, bemensen, binden tot beheren. Eijsink optimaliseert elk bedrijfsproces met booq: digitale oplossingen die ondernemen mooier, winstgevender én eenvoudiger maken. En biedt de service die zorgt dat elke oplossing altijd en overal werkt. Zo is Eijsink de verbindende schakel tussen jou als ondernemer, je gasten en leveranciers. 

Ook interessant voor jou?

Geïnteresseerd in de booq QR bestellen? Dan zijn deze oplossingen wellicht ook iets voor jou.