• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Verlaag je WOZ-waarde & bespaar op je belasting

Veel ondernemers en particulieren betalen te veel belasting, omdat de WOZ-waarde van hun pand(en) te hoog is vastgesteld. Twijfel je of dit ook voor jou geldt? Met onze partner Previcus Vastgoed bieden we jou de mogelijkheid om de WOZ-waarde te controleren en te verlagen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je aan te melden, Previcus tekent namens jou bezwaar aan.

De voordelen

✔ Gemiddelde besparing van € 358,- per jaar
✔ No cure, no pay: geen besparing = geen kosten
✔ Slagingspercentage van 80%
✔ Volledige ontzorging door een WOZ-specialist
✔ Voor (pand)eigenaren én huurders
✔ Exclusief: extra voordelig via Sligro

Waarom bezwaar aantekenen?

Ieder jaar ontvang je als pandeigenaar of -huurder in de eerste maanden van het jaar de WOZ-beschikking in de bus. De WOZ-waarde wordt als grondslag gebruikt voor veel verschillende belastingen, waaronder onroerendzaakbelasting (OZB), vermogensbelasting en inkomstenbelasting. Met andere woorden: wanneer de waarde te hoog is vastgesteld, betaal je (onnodig) te veel belasting.

Hoe werkt het?

Snel en makkelijk besparen.

1. Meld je aan

Meld je aan via het intakeformulier op deze pagina. Hiervoor vul je je persoonlijke gegevens in en de gegevens van het aanslagbiljet, waarna je de machtiging digitaal ondertekent. In slechts 2 minuten geregeld!

2. Previcus tekent bezwaar aan
Previcus tekent uit jouw naam bezwaar aan. Je ontvangt inloggegevens waarmee je online de status van het traject kunt volgen.

3. Krijg de uitslag
Is het bezwaar gegrond? Gefeliciteerd, dan is jouw WOZ-waarde verlaagd en bespaar je direct. Previcus rekent exclusief voor jou als Sligro-klant een vergoeding van 20% (exclusief btw) van de netto-besparing. Normaal gesproken is dit 25%. Wanneer je bezwaar wordt afgewezen, hoef je niks te betalen.

Tip!

Als particulier kun je volledig kosteloos bezwaar aantekenen tegen de WOZ-waarde van je woning. Ongeacht of je bezwaar wel of niet gegrond is. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Referenties

Een greep uit de klanten van Previcus

Veelgestelde vragen

Elke Sligro-klant die een WOZ-aanslagbiljet ontvangt. Het maakt niet uit hoe hoog de WOZ-waarde is, om welk type pand het gaat en of je gebruiker of eigenaar van het betreffende pand bent. Ook als bewoner kun je bezwaar aantekenen tegen de WOZ-waarde van je woning (hier zijn nooit kosten aan verbonden).

Previcus hanteert: no cure, no pay. Je betaalt alleen wanneer je bespaart. In dat geval rekent Previcus exclusief voor Sligro-klanten 20% van de netto-besparing (normaal gesproken is dit 25%).

Dit is per geval verschillend. Maar Previcus weet in 80% van alle gevallen succesvol bezwaar aan te tekenen tegen een te hoge WOZ-waarde. De gemiddelde besparing is € 358,-.

Je meldt je als Sligro-klant aan via de website van Sligro. Vervolgens handelt Previcus het traject verder met je af. Hierbij word je volledig ontzorgd. Via een online omgeving blijf je op de hoogte van de status van je aanvraag.

Voor niets gaat de zon op! Toch kost WOZ-bezwaar laten maken bij een WOZ-bureau zoals Previcus je helemaal niks. Zij werken volgens het principe ‘Geen besparing, geen kosten’. Wanneer je een specialist inhuurt om namens jou de bezwaar- en/of beroepsprocedure tegen jouw WOZ-beschikking te voeren, kan de specialist de gemeente verzoeken om toekenning van een kostenvergoeding. Het Besluit proceskosten bestuursrecht verplicht de gemeente om de door hen gemaakte kosten te vergoeden wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd. Previcus Vastgoed garandeert je dat vanwege hun efficiënte werkwijze deze vergoeding al hun kosten dekt. Op deze manier ben je als belanghebbende dus geheel kostenneutraal.

Mocht het zo zijn dat de gemeente het bezwaarschrift afwijst, dan neemt Previcus Vastgoed de gemaakte kosten geheel voor haar rekening. Deze kostenvergoeding is geregeld in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zoals hierboven uitgelegd worden de diensten van Previcus bij een succesvol bezwaar betaald door jouw gemeente. Het is een hardnekkig gerucht dat gemeenten de proceskostenvergoeding aan WOZ-bureaus doorberekent aan haar inwoners door het verhogen van belastingen. Dit zou raar zijn, aangezien je het recht hebt op een correcte WOZ-waarde. Samen met hun klanten helpt Previcus de gemeenten om zoveel mogelijk WOZ-waarden goed vast te stellen. De gemeente zal daar niet haar eigen inwoners voor op laten draaien.

De beschikte waarde is de beschikte waarde. De gemeente geeft het pand een vastgesteld bedrag. Bij een WOZ-bezwaar voor een WOZ-verlaging, kan alleen de WOZ-waarde worden verlaagd (gegrond bezwaar) of blijft deze gelijk (ongegrond). De WOZ-waarde mag naar aanleiding van het bezwaar niet worden verhoogd, wanneer blijkt dat de WOZ-waarde hoger moest zijn (omdat de gemeente bijvoorbeeld te weinig m2 heeft toegekend). Het is wettelijk bepaald dat een bezwaar namelijk geen nadelen kan hebben voor belanghebbende.

Echter - of je nu via Previcus, een ander bureau of zelfstandig bezwaar indient – kan de gemeente de aanpassing/verhoging wel doorvoeren in het opvolgende jaar (niet het lopende jaar). Een voorbeeld is de objectafbakening: in sommige gevallen kan het voorkomen dat de gemeente te weinig grond heeft toegekend. Naar aanleiding van het bezwaar is de oppervlakte een onderdeel waar (opnieuw) naar wordt gekeken. Wanneer blijkt dat het groter is dan waar de gemeente mee rekent, dan mag en kan de gemeente geen aanpassing doen in het lopend jaar. Ondanks dat het maar heel sporadisch gebeurd, is het dan wel aannemelijk dat de gemeente de kengetallen aanpast en het jaar daarop de WOZ-waarde baseert op de juiste oppervlakte.